Sezono začenjajo slovenske ekipe

Sezono začenjajo slovenske ekipe
03.03.2020 AVTOR: DZ

Izmed slovenskih ekip so do zdaj na cestnih dirkah nastopali zgolj člani Adrie Mobila. Jutri pa začenjajo sezono še preostale slovenske ekipe. Najprej na Hrvaškem.

Na Hrvaškem se bo sezona začela s sredino dirko za VN Umaga. Ta bo krožna, dolga bo 154 kilometrov. Zanimiva bo tudi zato, ker bodo tam nenazadnje nastopili člani razvojne ekipe Jumba Visme. Predvsem pa bo zanimiva zato, ker bodo na hrvaških cestah sezono začele tudi tri slovenske ekipe.

Samo člani Adrie Mobila so na cesti letos že bili aktivni, saj so se udeležili štiridnevne dirke po Antalyji. Zdaj pa sezono začenjajo še člani kontinentalne ekipe Ljubljana Gusto Santic. Tudi ti bi sezono že morali začeli na dirki po Hainanu, ki pa je bila zaradi koronavirusa odpovedana.

Omenimo še ekipi KK Kranj in Meblojogi Pro-concrete. Lani je dirko dobil Alois Kaknovski pred Andreo Guardinijem. Leta 2018 je zmagal Krister Hagen. Pred tremi leti je bil najboljši Rok Korošec, ki se tudi letos vrača na dirko. Izmed Slovencev so zmagali še Aljaž Hočevar, Matej Mugerli in Marko Kump. Na startni listi so v dresu avstrijskih moštev še Matej Mugerli, Žiga Grošelj in Andi Bajc.

Adria Mobil: Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Marko Kump, Boštjan Murn, Aljaž Omrzel in David Per.
Ljubljana Gusto Santic: Tilen Finkšt, Matic Grošelj, Rok Korošec, Viktor Potočki, Aljaž Prah in Anže Skok.
MebloJogi Pro-concrete: Mihael Štajnar, Matevž Gobekar, Robert Jenko, Leon Šarc, Simon Čibej in Žiga Ručigaj.
KK Kranj: Luka Čotar, Nik Čemažar, Aleš Pirih, Jaka Primožič, Uroš Repše in Luka Lakota.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ