Sharjah: Gal Glivar do končne zmage

Sharjah: Gal Glivar do končne zmage
31.01.2024 AVTOR: DZ

Dirka po Sharjahu je končana. Po petih etapah je zmago v skupnem seštevku slavil Gal Glivar. V zadnji etapi pa je bil treji Anže Ravbar.

Zadnja etapa na dirki Tour of Sharjah v Združenih arabskih Emiratih je bila dolga vseg 94 kilometrov. Poleg tega je bila bolj ali manj ravninska, tako da je bilo jasno, da bo Gal Glivar, ki jo je začel kot vodilni v skupnem seštevku težko izgubil najprestižnejšo majico na tej preizkušnji. Zato pa smo v samem zaključku videli sprint, ki ga je dobil Pierre Barbier.

Francoz je premagal Patryka Stosza. Tretji v etapi je bil še eden izmed Slovencev, ki vozita za razvojno ekipo UAE Team Emirates Gen Z Anže Ravbar. Skupni seštevek pa naslednji. Šestdnevna dirka - vmes so kolesarji imeli dan počitka - in pet etap. Ena gorska preizkušnja in vožnja na čas. S tem smo dobili končnega zmagovalca. Gal Glivar je bil najboljši v ravninskem kronometru in prednost mu je v gorski etapi uspelo zadržati.

Zdaj pa je postal še končni zmagovalec. Leta 2022 je dirko dobil Grega Bole, ki je tudi letos nastopal na tej preizkušnji. V preteklosti pa so dirko dobil še Adne Van Engelen, Javier Moreno, Adil Jelloul, Soufiane Haddi, Aleksander Pljušin in Roman Van Uden. Glivarju se je najbolj približal Miguel Neidemann. Zaostal je za 22 sekund. Tretji Anatolij Budjak je zaostal za 37 sekund. Ravno toliko kot četrti Hemann Pernsteiner.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ