Sharjah: Glivar, Bole in Ravbar v Emiratih

Sharjah: Glivar, Bole in Ravbar v Emiratih
27.01.2024 AVTOR: DZ, vir: Tour of Sharjah

Dirka Tour of Sharjah je sicer dirka druge kategorije, a na startu so trije Slovenci. Vajeni smo že Grege Boleta, zdaj tam nastopa tudi UAE Team Emirates Gen Z.

Tour of Sharjah je petdnevna dirka druge kategorije. Letos je to že osma izvedba te preizkušnje, ki jo je leta 2022 dobil tudi Grega Bole. Bole je z ekipo Shabab Al Ahli tudi letos na startu. Za kolesarji pa sta dve etapi.

Prva je bila nekoliko bolj razgibana, za zmago pa so se lahko potegovali trije ubežniki, ki so pred glavnino uspeli obdržati pet sekund prednosti. Boj za zmago je dobil Jesse Ewart. Anže Ravbar je bil kot najboljši izmed treh slovenskih predstavnikov 12. Naslednji dan je bila na sporedu ravninska etapa. Sprint je dobil Pierre Barbier, ki je za las ugnal Niccola Bonifazia.

Tretje mesto pa si je privozil Gal Glivar, ki tako kot Ravbar vozi za ekipo UAE Team Emirates Gen Z. Bole je bil šesti. Po dveh dneh dirkanja Barbuer vodi, Gal Glivar pa je kot najboljši izmed Slovencev peti. Zaostaja za 15 sekund. Bole je 14.. Ravbar je 40., a zaostaja že za več kot osem minut. Pred kolesarji je posamična vožnja na čas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ