Shimano Deore s Shadow Plus in Ice-Tech

Shimano Deore s Shadow Plus in Ice-Tech
04.03.2013 AVTOR: Švigelj Uroš
Shimano je predstavil novi skupini Deore za treking in gorska kolesa. Glavna novost so prilagojena razmerja za večje obročnike, dvoredne gonilke, zadnji menjalnik s sklopko in kolutne zavore z boljšim hlajenjem.
Shimano je na novi opremi Deore M610 in T610 (M je oznaka za gorske komponente, T pa nova oznaka za treking različico) uporabil številne tehnologije, ki so bile do sedaj dostopne le v višjih cenovnih razredih. Poleg osvežene podobe izstopajo trije deli, ki bodo navdušili predvsem "bajkerje".
Deore
Opazne izboljšave je bil deležen zadnji menjalnik, ki ima na ležaju kletke nameščeno sklopko, ki zaduši neželeno gibanje v nasprotni smeri urinega kazalca. Dodatna napetost na verigi preprečuje preskakovanje verige in zmanjša ropotanje, ki ga povzroča ob udarjanju ob okvir. Že v prejšnji seriji so mu namenili 10 stopenjske verižnike, ki ponujajo širši razpon prenosnih razmerij.

Shmano Deore Gonilka 2014
Shimano Deore 2013-2014 pa prinaša gonilke s prilagojenimi prenosi za 29-palčna in 650b (27,5-palčna). Za kolesa z večjim obsegom so bodo kmalu na voljo dvoredne in tri redne gonilke. Poleg prenosa 42-32-24 bo na voljo še lažja kombinacija 40-30-22. Dvojna gonilka pa bo tko kot Shimano SLX in XT imela kombinacjo 38-24 zob.

Disk zavore Shimano Deore M610
Kolutne zavore uporabljajo nove čeljusti, v katere je moč namestiti obloge iz višjih razredov, ki uporabljajo hladilna rebra. Ice Tech so uporabili tudi na rotorjih SM-RT86. Tako kot dražji modeli so izdelani iz treh plasti. Zavorni površini sta iz nerjavečega jekla, aluminijasta sredica pa poveča prenos toplote.

Deore pesta in obročniki
Več izbire je tudi pri pestih, sedaj na voljo z zadnjo osjo 142x12mm in 15 milimetrsko prednjo osjo. V tem cenovnem razredu pa so na voljo še kompletni obročniki MT35, na voljo kakopak za vse standarde koles.

Shimano Deore 610 prihaja na trg julija 2013.

V reviji Bicikel, marec 2013, lahko preberete kako je novi SLX preživel mokro jesen in podaljšano zimo. Če se bo prihajajoči Deore 610 izenačil z vzdržljivostjo dražje skupine, bo vsekakor postal favorit vstopnega razreda gorskih koles.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ