Shimano Predstavil hidravlične cestne kolutne zavore.

Shimano Predstavil hidravlične cestne kolutne zavore.
30.06.2013 AVTOR: Miha Švigelj
Shimano je dobro poznan po svojih kvalitetnih kolutnih zavorah v gorskem kolesarstvu. Po dolgotrajnih testiranjih je končno predstavil tudi svojo različico cestnih kolutnih zavor.

Večja učinkovitost v primerjav s klasičnimi čeljustnimi zavorami

Zaradi učinkovitega odvajanja toplotnega presežka na zavornih kolutih in večjo močjo, s katero hidravlične čeljusti stiskajo zavorne kolute je na voljo občutno večja zavorna moč. Neprimerljivo natančnejše je tudi odmerjanje zavorne moči, saj je že z blagim stiskom zavorne ročice mogoče zavirati občutno hitreje in varneje tudi v slabših vremenskih razmerah. 

Nove elektronske zavorno/prestavne ročice

Shimanu je uspelo v ohišje zavorno/prestavnih ročic namestiti celoten kontrolni hidravlični mehanizem, vključno z oljnimi rezervoarji. Hkrati jim je uspelo ohraniti obliko, ki zagotavlja dovolj udobja za celodnevne vožnje.

Tehnologija iz sveta gorskega kolesarstva

Shimano je za učinkovito hlajenje zavor uporabil tehnologijo Ice-technology, ki je bila prvotno predstavljena v gorsko kolesarskih skupinah zavor. Zavorna  površina rotorja je sestavljena iz treh plasti pri katerih je aluminijasta sredica rotorja obdana s plastmi nerjavečega jekla. Takšna struktura zmanjša temperaturo rotorja za dobrih sto stopinj cezija. Za dodatnih petdeset stopinj cezija hladilnega učinka poskrbijo aluminijaste rebraste plavuti na notranjem obodu rotorja. Rotorja bosta na voljo v stoštirideset in stošestdeset milimeterski različici. Slednja je namenjena zahtevnejšim uporabnikom, ki potrebujejo dodatno zavorno moč. Oba rotorja za nameščanje uporabljata sistem center lock disc mount.

Nov par trdoživih obročnikov

Na novo razvit par obročnikov se uvršča na raven skupine Ultegra in so primerni tudi za uporabo v ciklokrosu. Wh-RX31, so enajst redni obročniki, s pesti ki so združljiva s sistemom center lock disc mount. Nekoliko širši obroči so primerni za namestitev širših pnevmatik skupna teža seta obročnikov pa znaša 1795g

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ