Shimano v svojo družino dodal še proizvajalca čelad Lazer

Shimano v svojo družino dodal še proizvajalca čelad Lazer
01.07.2016 AVTOR: Matej Zalar
Shimano se je s podjetjem Lazer dogovoril za prevzem in podpisal pogodbo, zdaj jih čaka še urejanje birokracije. Shimano je tako pod svoje okrilje dodal še proizvajalca čelad.

Shimano Europe je danes oznanil, da so z belgijskim podjetjem Lazer podpisali prevzemno pogodbo. Ta sicer še ni uradna, ker morajo najprej pridobiti še razna dovoljenja, ki so pri takšnih prevzemih potrebna. Načrtujejo, da bo celoten postopek zaključen do konca leta 2016.

Lazer je najstarejše podjetje na svetu, ki proizvaja čelade. Ustanovljeno je bilo leta 1919, izdeluje pa čelade za kolesarstvo in zimske športe. Prisotni so na več kot 50 trgih po celem svetu. Shimano tako širi svoj portfolio z namenom promoviranja kolesarstva in svoje znamke. Trenutno ima Shimano že lastno linijo oblačil, kolesarskih čevljev in očal, s čeladami Lazer pa bo kolesarjem lahko ponudil celoten paket opreme, ki jo potrebuje za kolesarjenje. Pod njegovim okriljem je tudi podjetje Pearl Izumi.

Sean van Waes, direktor Lazerja, je bil nad pogodbo navdušen. "To je odličen dogovor za Shimano in Lazer, vsi se lahko počutimo kot zmagovalci. Omogoča nam, da se osredotočimo na inovacije in zasledujemo cilj postati največji proizvajalec na svetu, Shimano pa je s pogodbo dobil najboljše čelade na trgu. Z združitvijo Shimanove baze kupcev in naše unikatne tehnologije bo Shimano na kolesarskem trgu zelo dobro pozicioniran.

To je dobra novica tudi za kupce, saj se bo Lazer lahko osredotočil le na izboljšave pri čeladah, medtem ko bo za širitev in marketing skrbelo ogromno Shimanovo kolesje, ki bo razširjenosti Lazerja na trgu zagotovo koristilo. Zadovoljen je bil tudi Marc Van Rooij, direktor Shimana Europe. "Ko smo se odločili, da bomo razširili naš portfolio, smo iskali močno in prepoznano znamko, ki pri kupcih nekaj pomeni. Mislim, da je bila izbira Lazerja odlična, s pomočjo njihove tehnologije bomo lahko vsi napredovali.

V pogodbi so se tudi dogovorili, da bosta tako Sean van Waes kot Peter Steenwegen, direktor prodaje, ostala na svojih položajih v Lazerju. Prav tako ne bo nobenih odpuščanj na sedežu podjetja v Antwerpnu. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ