Shimano z novimi čevlji in pedali praznuje obletnico SPD-ja

Shimano z novimi čevlji in pedali praznuje obletnico SPD-ja
23.01.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Leta 1990 je Shimano na trg poslal kombinacijo pedal in čevljev, ki je povzročila kolesarsko revolucijo, poimenovali pa so jo Shimano Pedaling Dynamics - SPD.
V 25. letih od nastanka SPD-ja je Shimano predstavil kar nekaj sprememb: pedala so lažja, enostavnejša za uporabo, predvsem pa je trenutno na voljo cela paleta pedal, od opreme za profesionalce pa do pedal za mestno vožnjo.

Pri razvoju niso pozabili niti na čevlje, saj so bile Shimanove šprintarice ene prvih, na katerih so bili nameščeni krožni zapenjalci, prav tako pa so uporabljali karbon od samih začetkov uporabe tega materiala v kolesarstvu. Patentirane tehnologije Custom-Fit, Dynalast in Torbal so bile razvite za profesionalne kolesarje, na voljo pa so tudi v cenejših in bolj udobnih modelih. 

V čast prvotnemu modelu pedal M737 in čevljev M100 bo Shimano aprila letos na trg poslal omejeno serijo pedal PD-M530C in čevljev SH-M163G. Dvostranska SPD pedala so primerna za trail in cross-country vožnjo, tovrstnim razmeram so prilagojeni tudi čevlji. Vsebujejo Shimanovo zadnjo inovacijo Cross X-Strap, ki blaži pritiske v predelu narta, in TORBAL tehnologijo, ki zagotavlja boljšo stabilnost v spustih. 

Pri čevljih bodo na voljo številke med 38 in 48 in bodo na voljo v sivi barvi, pedala pa v črni. Cene trenutno še niso znane, prav tako še ni jasno, če bodo čevlji sploh na voljo v Sloveniji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ