Shimano: Preizkušali brezžične menjalnike, a ni potrebe po njih

Shimano: Preizkušali brezžične menjalnike, a ni potrebe po njih
28.01.2016 AVTOR: D. Z.
Brezžični sistem SRAM Red eTap že uporabljajo kolesarji Katjuše. Pri Shimanu pa trdijo, da se v boj s Sramom ne bodo spustili.
SRAM naredil korak naprej?
Shimano je pred časom razvil vse bolj popularne elektronske menjalnike Di2. Pri razvoju novih tehnologij v kolesarstvu je zelo napreden, predvsem pa daje na trg zelo dobre izdelke. Zdaj se zdi, da ga je prehitel SRAM, ki letos kar dve World Tour ekipi opremlja s povsem novim brezžičnim prestavnim sistemom.

Med tistimi, ki to opremo uporablja je tudi član Katjuše Simon Špilak. Zdaj se zdi, da so brezžični menjalniki stvar prihodnosti, stvar, ki jo bodo želeli ponujati vsi ponudniki takih sistemov. Očitno pa pri Shimanu niso takega mnenja. Japonsko podjetje ne kaže interesa, da bi razvijalo take menjalnike. Predstavnik tega podjetja Takao Harada je za cyclingweekly.com dejal, da so vseskozi v stiku z ekipami, ki uporabljajo njihovo opremo, vendar:

"Ne zaupajo"

»Vedno jih sprašujemo, kaj želijo na dirkah, vendar nam vedno odgovorijo, da so z menjalniki Di2 zadovoljni. « Seveda pa to naj ne bi pomenilo, da Shimano počiva na lovorikah. Harada je celo potrdil, da so že preizkušali brezžične menjalnike. Edina stvari, ki jim trenutno preprečuje, da bi te menjalnike še naprej razvijali in jih kmalu dali na trg je, da tej tehnologiji kolesarji na najvišji ravni še ne zaupajo.

Vsaj v primerjavi z menjalniki Di2, ki so jih razvijali skozi daljše obdobje, je pojasnil Harada in dodal: »Brezžični sistem smo že preizkusili, vendar morajo takemu sistemu zaupati tudi kolesarji. « A na začetku (leta 2008) je bilo podobno s sistemom Di2. Od takrat se je ta izkazal za zanesljivega in je vse bolj popularen. Če se bo izkazalo, da je Sramov Red eTap dosegel svoj namen (uporabljata ga Katjuša in AG2R La Mondiale), potem se bo po vsej verjetnosti kaj hitro odzval tudi Shimano.
Značke: Cestno
Komentarji
miha 29.01.2016 09:42

In kaj je prednost brezžičnih menjalnikov? Kdo ve? 

Ban 29.01.2016 09:46

50 g manj

tomyboy2 29.01.2016 10:08
@miha:

In kaj je prednost brezžičnih menjalnikov? Kdo ve? 

Da nimaš vse te dodatne "solate" kablov z baterijo vret v okvirju.

Dejansko je to zadeva plug &play, če odmislimo še montažo zavornih bovdnov/kablov. 

 

Seveda, končnega uporabnika ne zanima, kaj ima v okvirju in kako se zadeva montira in je iz njegovega stališča takšna tehnologija nepotrebna, ker je delovanje sistemov identično.

Če bi se pa postavil v čevlje serviserja, bi pa videl, kakšna nočna mora lahko hitro postane klasičen Di2/EPS sistem, na kakšnem novem Aero okvirju. krik

efijy 29.01.2016 11:57
To mora bit enga filanja baterij...
Sicer pa, dokler so kabli za bremze, pomojem nisi velik naredil. Je pa treba, če že konkurenca sili.
FAUSTO 29.01.2016 14:19

A obstaja že kak okvir, ki nima lukenj za zajle in kable...ki je namenjen samo za Sram Brezžični?

Ab to Berk naredu?

miha 29.01.2016 15:25

@tomboy2

Verjamem. Verjetno bi lahko bili kabli že del okvirja (kot kabli ali pa prevodna vlakna), potem teh težav ne bi bilo. DI2 bi se dalo ne tem segmentu še dosti izbolšati.


Ampak ja, za uporabnika ni nekih plusov. Več baterij mora preverjat in filat, pa še kdaj kej več lahko ne dela.
Način prestavljanja je pa lahko ok, ne vem zakaj ni popolnoma odprto programiranje na DI2?!

 

oschti 29.01.2016 20:32

Razvojniki res ne poznajo meja. Še malo, pa bodo v čelado vgradili senzorje, da boš kr poštudiru kam bi šaltal in se bo prešaltalo. Fajn.

KAVITATOR+ 29.01.2016 21:07

Prestavljanje z "mislimi" : projekt PARLEE -TOYOTA PRIUS CONCEPT BIKE

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ