Shimanov brezžični menjalnik Di2 s sistemom D-Fly

Shimanov brezžični menjalnik Di2 s sistemom D-Fly
02.02.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Shimanov elektronski menjalnik Di2 bo v prihodnje na voljo tudi v brezžični različici, delujoči preko oddajnika D-Fly.

Brezžični Shimanov sistem SM-EWW01, ki bo podatke prenašal preko sistema D-Fly, bo tehtal le dodatnih 5 gramov (teža oddajnika), enota pa bo dolga 38, široka 25 in visoka le 12.5 milimetrov. Kompatibilna bo s kolesarskim računalnikom PRO SCIO.

Na evropskem sedežu podjetja Shimano so predstavili uradno različico brezžičnega menjalnika, ki bo preko D-Fly oddajnika menjalnik povezal s kolesarskim računalnikom, ki bo prikazoval prestavno razmerje, raven baterije in še nekatere osnovne kolesarske funkcije. 

Oddajnik modela, poimenovanega SM-EWW01, se v predstavljenem modelu skriva znotraj majhne črne škatlice (38 - 25 - 12.5 mm), ki jo lahko namestimo kamorkoli vzdolž Shimanovega e-tube sistema. (na sliki na zadnji desni vilici) Podoben izdelek je bil predstavljen tudi na letošnjem Interbiku, kjer se je oddajnik nahajal znotraj prestavnih ročic. Di2 brezžična enota bo kompatibilna s sistemi Dura-Ace 9070, Ultegra 6870 Di2 in Ultegra 6770 E-tube. 

Oddajnik bi bil lahko nameščen tudi zraven baterije ali pa znotraj okvira, vendar pri Shimanu opozarjajo, da bi nameščanje ANT oddajnika v notranjost kolesa lahko preveč oslabilo signal in s tem naredilo menjalnik neuporaben. Okrepitev signala in tako možnost integracije oddajnika bo ena glavnih nalog razvijalcev v prihodnosti, če bodo želeli, da brezžični menjalniki postanejo stalnica v kolesarstvu.

V sporočilu za javnost so pri Shimanu razkrili, da bo brezžična enota uporabljala enake baterije kot standardni model Di2, kompatibilna pa bo z novim Shimanovim kolesarskim računalnikom PRO SCIO, ki prav tako šele prihaja na trg. Model SM-EWW01 bo signal oddajal preko kodiranega ANT + protokola, kompatibilnost z kolesarskimi računalniki MIO in še nekaterimi drugimi proizvajalci, katerih še niso želeli razkriti, pa bo zagotovljena v prvi četrtini letošnjega leta. 

Če bo novi Shimanov izdelek, ki bo tehtal le dodatnih 5 gramov, dovolj enostaven za uporabo, a bo hkrati ponujal zanimive in privlačne nove možnosti, ne zgolj prikazovanja ravni baterije in prestavnega razmerja, bi lahko brezžični Di2  postal pravi tržni hit. Če pa se bo razvoj ustavil na tej stopnji, potem je japonski proizvajalec kolesarske opreme naredil le majhen korak na poti k brezžični tehnologiji v svetu kolesarstva.
Značke: Cestno
Komentarji
Ernesto 02.02.2014 20:49

...še malo in vozili bomo avtomatike smeh
 

povratnik987654321 02.02.2014 21:27

Popolnoma v redu, če zadeva ne bo šla nekoč kmalu tako daleč, da ne bo več dovoljevala bistveno različnih kadenc; ko bo dosežen nek določen navor, bi "avtomatika" prestavila v lažji prenos, pa naj si kolesar to želi - ali ne.

Samo spomnite se, s kako različnimi vrtljaji sta se vozila naprimer Ullrich in Armstrong, vsaj na kronometrih ( pa tudi drugače ); Armstrong "ventilator", Ullrich "vsake pol ure enkrat" - če precej pretiravam. Ampak vsaj tak razpon bi "avtomatika", kakršnakoli že bo ( tehnično verjetno noben problem več, razen kakega grama tu in tam in seveda prepotrebne zanesljivosti/varnosti ), morala dovoljevati. V teh okvirih bi si potem vsak lahko nastavil "avtomatiko" prestavljanja po svojih sposobnostih in željah. Podobno, kot smučarske vezi.

Bi pa taka omejitev "na daljavo" prišla prav v mladinskih kategorijah -  goljufije, možne z "defekti" (zemenjati zadnje kolo za takega s težjimi prenosi ) bi tako po defaultu bile obsojene na neuspeh.

Osebno verjetno kmalu, morda pa celo nikoli ne bom šel na "elektronske" prestave; res, da so hitrejše, natančnejše, itd - takrat, ko delajo, kot je treba. Crkne baterija, ki bi sicer MORALA zdržati mnogo dlje - pa recimo ostaneš na kak hud klanec zadaj na recimo zobniku 16 ... - dobra stara mehanika me je v to vlogo postavila do zdaj enkrat samkrat ( napaka v prestavni ročici, na klanec v "direkt" se pravi v mojem primeru zobnik 14). Možnosti za napako v električni povezavi je nebroj - bicikel ni zaprt proti vsem vplivom okolja, kot je to možno v avtomobilu, letalih ( fly by wire ), itd - in kak konkreten dež čez celo etapo bi znal narediti kako neumnost.

Kako je z radijskimi frekvencami? Da ne bi slučajno prihajalo do tega, da bi ti drug kolesar (ne)hote "šaltal" še tvojih menjalnikov ...

-BLAŽ- 02.02.2014 21:30

Nič jasno??

Kaj je brezžično če vidim žico do menjalnika in baterije?

Očitno je brezžičen prenos nekih podatkov do števca in nič drugega.

Ne znam si niti predstavljat kako bi lahko aktualni DI2 menjalniki delovali brezžično, ker v tem primeru bi vsaka enota potrebovala svojo baterijo. Tako kot vsak daljinski števec, ki ima baterijo v senzorju in ekrančku.

 

DaisyDejzi 02.02.2014 22:13

V naslednji fazi bomo uporabljali telekinezo.

Junior 02.02.2014 22:33

nč več napeljevanja zajl:) no dokler bremze niso ''wireless'' nč bat ;)

Mad_one 03.02.2014 08:31

Kolikor lahko razberem, je to le "vmesnik", ki se ga priključi (npr. na kabel zadnjega menjalnika in potem iz te škatlice drugi kabel na menjalnik) na obstoječi sistem.
Edina pozitivna lastnost (če jo kdo potrebuje),  je prikaz prestavnega razmerja na displayu POSEBNEGA števca.

Kot se mi zdi, precej uporabnikov pričakuje, da "wireless" sistemi ne bodo več uporabljali kablov.
Menjalnika (predvsem sprednji) potrebujeta PRECEJ energije za prestavljanje.
Obstajata 2 rešitvi: takšna, kot je že v uporabi in "wireless", kjer bi vsak menjalnik (ter seveda tudi centralna enota oz. prestavna ročica) imel svoj vir energije - baterijo. Tak sistem se mi zdi še preecj manj uporaben/priročen kotr trenutni, kjer je z notranjo napeljavo kablov zadeva pripeljana že praktično do popolnosti.

Junior 03.02.2014 08:44

Kaj pa okvirji? Vrjetno bi lahko naredli trše/boljše okvirje glede na to da nebi bilo napeljave kablov po okvirju...al se motim? :)

Primoz90 03.02.2014 11:34

Da ne bo pomote: to ŠE NI wireless istem krmiljenja enjalnika. To je zgolj Wireless oddajnik, ki je priključen na menjalnik in pošilja informacije glede položaja menjalnika na now shimanov flightdeck računalnik. Je pa res, da bi se z nadgradnjo firmwear-a teoretično dalo s tem oddajnikom krmiliti menjalnike brezžično. Pri shimano se zaenkrat še vedno ubadajo z načinom, kako bi bilo primerno izvesti napajanje. Verjetna je ta rešitev: en akumulator (kot je bilo do sedaj) in brezžične enote v ročkah in obeh menjalnikih. Na ta način bi potem odpadla žica, preko katere je do sedaj komunicirala ročka z menjalnikom. + na ta način bi lahko hkrati integrirali še komunikacijo z katerimkoli števcem, ki deluje na ANT+ protokolu. Koda za ANT+ protokol, preko katerega računalnik ugotavlja položaj menjalnikov bo namreč javno dostopna za razvoj. Beri; Garmin in MIO te ostali števci, ki delujejo na ANT+ protokolu, bodo kompatibilni z novo funkcijo.

Lp,

Primož

 

Mad_one 03.02.2014 14:08

Takšna rešitev bi bila smiselna (s tem, da bosta ročici imeli avtonomni bateriji?). 
 

smoljo 03.02.2014 16:08

zajla je zajla,basta.ok vse in prav tehnologija marsikaj omogoca.ampak se vedno je bol ziher mehanika.

Stelvio 03.02.2014 16:50
@smoljo:

zajla je zajla,basta.ok vse in prav tehnologija marsikaj omogoca.ampak se vedno je bol ziher mehanika.

:)

in les je les, zakaj bi na obroče natikal neko gumo, tista se lahko samo sname..

ktm1001 20.11.2015 21:27

Kaj se splača dat 300? več za di2, namesto navadne ultegre?  (samo nova baterija je 150? Kaj šele, če kak servo crkne.....)

Ali se moraš spoprijateljiti s serviserjem prej?  

Therion 21.11.2015 00:01

Iz zgornjih slik se nič kaj dobro ne razbere. Tukaj je bolje:

image

nejc100 21.11.2015 07:15
Splača, ko enkrat imaš Di2 ne greš več nazaj. Shimano je kvaliteta, tako da nič ne crkuje...
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ