Shimanovi kolesarji dobili vse majice in vse etape

Shimanovi kolesarji dobili vse majice in vse etape
24.07.2017 AVTOR: D. Z.
Pri Shimanu imajo glede na rezultate na dirki po Franciji razlog za veselje. Kolesarji s to opremo so namreč osvojili vse majice in 21 etap.

Kolesarji, ki uporabljajo komponente Shimano so bili na dirki po Franciji vsekakor izjemno uspešni. Osvojili so praktično vse, kar so lahko osvojili.

Vsi štirje nosilci majic uporabljajo Shimanove komponente. Poleg tega so kolesarji s to opremo dobili vseh 21 etap. Uspešno tritedensko pot je začel kolesar moštva Sky Geraint Thomas, zaključil pa jo je Dylan Groenewegen. Del te pomembne zgodbe je bil tudi Primož Roglič, ki je kot prvi Slovenec dobil prestižno alpsko etapo. Marcel Kittel je kot prvi kolesar na Touru slavil etapno zmago na Shimanovih disk zavorah.

“Disk zavore so pomemben korak naprej pri tehnološkem razvoju. Še posebej v dežju zavore delujejo boljše, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Marcel Kittel. Warren Barguil je uporabljal tudi Shimanov merilec moči: “Podatki so pravi, je zelo preprost za uporabo in skorajda nič ne tehta. Magnifique. ” Sicer pa je od 22 ekip na dirki po Franciji Shimanovo opremo uporabljalo osem. To so bile FDJ, Trek Segafedo, LottoNL Jumbo, Sunweb, Orica-Scott, BMC, Bora Hansgrohe in Sky.

“Ponosni smo, da lahko sodelujemo z najboljšimi ekipami in kolesarji na svetu. Na začetku sezone smo ekipe opremili z modeli Dura Ace R9150 in neverjetno je opazovati kolesarje, ki zmagujejo z našo opremo, ” je dejal manager Shimana Rudy Bouwmeester. A vendar lahko na dirki po Franciji omenimo tudi nekaj neprijetnosti. Čeprav ekipe nočejo izdati pravih informacij. A Christopher Froome se je po vsej verjetnosti prav zaradi slabega delovanja menjalnika znašel v težavah v eni izmed etap. Tudi Primož Roglič je na zadnjem kronometru ostal brez vrhunske uvrstitve samo zato, ker mu je odpovedal zadnji menjalnik.

 

Skupina Shimano Dura-Ace R9150

 

Gonilka Shimano Dura-Ace

 

Kolesa ekipe Orica-Scott

 

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
puzi 25.07.2017 11:07

Pa kljub temu Rogič verjetno z delovenjem zadnjega menjalnika na kronometru ne more biti tako zadovoljen kot sam proizvajalec Shimano.

copi 25.07.2017 12:15
@puzi:

Pa kljub temu Rogič verjetno z delovenjem zadnjega menjalnika na kronometru ne more biti tako zadovoljen kot sam proizvajalec Shimano.

Šlampasti mehaniki ne pa shimano.

nemelk 25.07.2017 12:26

Zakaj bi bil mehanik šlampast oz kriv, če tehnologija oz elektronika zataji??

copi 25.07.2017 12:45
@nemelk:

Zakaj bi bil mehanik šlampast oz kriv, če tehnologija oz elektronika zataji??

Očitno ne razumeš, kdo je kriv, če menjalnik na zajlo ne dela tako kot bi moral proizvajalec ali mehanik, ki je nekej zašuštral oz ne zna nastaviti menjalnika. Treba je vedeti, da je Primož z tem kolesom padel na prologu takrat je pa velika verjetnost, da se kaj zgodi mehaniki so pač zato tam, da vse nastavijo kot je treba preverijo vse konektorje če so morda kje zmajani.....  Tudi pranje z baromatov koles po mojem mnenju za elekroniko ni najboljše saj je zelo velik pritisk.........  Lahko pa sem tudi malo zloben in rečem morda pa so nekateri mehaniki teh dveh ekip Italijani saj gre za dve italijanske znamke koles.

BANANI 25.07.2017 12:57

Vsi nosilci majic bi zamagovali tudi na Sramovih ali pa Campagnolo komponentah. Prav tako pa tudi na Kitajskih ponaredkih koles...

fuego 25.07.2017 13:55

Ja itak, če je pa še na Pinarello-u Shimano...

IZO 25.07.2017 13:57
@BANANI:

Vsi nosilci majic bi zamagovali tudi na Sramovih ali pa Campagnolo komponentah. Prav tako pa tudi na Kitajskih ponaredkih koles...

Temu se reče uravnotežen post. Prvi stavek super, drugi zajeb. Povprečje je pa kar ok...smeh

povratnik987654321 25.07.2017 14:11
@BANANI:

Vsi nosilci majic bi zamagovali tudi na Sramovih ali pa Campagnolo komponentah. Prav tako pa tudi na Kitajskih ponaredkih koles...

Glede na današnje komponente omenjenih treh proizvajalcev to drži - vprašljiva pa je trditev o kitajskih ponaredkih in "ponaredkih" - marsikateri čungalunga kitajski okvir najde čez leto dni pot na zahod skozi različne distributerje ( npr. Planet X - in še veliko drugih ..) - in nikjer ne piše, da ne bodo Kitajci nekoč naredili najboljšega okvira na svetu.

In zahtevali, da napis na njem ostane v "ptičjih hišicah".

Edini meni znan primer uporabe kolesarskih komponent, ki so dejansko za posledivo imele boljši rezultat, kot bi bil dosežen s katerokoli konkurenčno opremo, so bile olimpijske igre 1984 in Alexi Grewal s Shimano AX pedali in gonilko na sicer s Campagnolo opremljenem Pinarellu. Teh pedal še danes ni nobena druga konstrukcija presegla - vsaj ne v izkoristku kolesarjeve moči. Zelo težko je izmeriti dejansko razliko ( ker se mora geometriji teh pedal podreditii tudi geometrija okvirja - 17 mm nižji okvir kot za "klasiko" ) - je pa nekje med 2 pa vse do 5 %. Alexi je tisto dirko dobil v sprintu - za kake pol dolžine kolesa. Če se mu odbije recimo vsaj 2 % na dirki dolgi 200 km - bi bil kake 4 km zadaj... - se pravi nekje globoko dol po uvrstitvi.
 

BANANI 25.07.2017 14:25

Mogoče sem malo pretiraval, pa vseeno, recimo da se Lego odloči da bo prodajal vrhunska cestna kolesa na katerih bodo Sramove komponente in gredo na TDF, kupijo še Frooma in par njegovih pomočnikov??? 
Okvirjev sigurno nebi izdelovali na Danskem...

djuro 25.07.2017 14:29

@povratnik
Tvoja razlaga je zgrešena, saj na čas oziroma rezultat ne vpliva samo gonilka. Končni rezultat opisuje večaparametrična funkcija, ti si jo pa opisal kot enoparametrično linearno funkcijo.
Zaradi takšnih posplošenih opisov oziroma razlag rekreativci padamo na trike prozivajalcev: z novim dresom boste za 2% hitrejši, tale napitek vam da 5% več energije, za 3% bolj tog okvir in boste zmagali Franjo ...
 

BANANI 25.07.2017 14:33

Pozabil si še omeniti da bi zaradi Oakley očal pridobil najmanj 5min na 100km kul

Makadam 25.07.2017 14:46

Šimano je še vedno za ribiče, deluje v dežju (Primož prva etapa), zataji na suhem kul

tjurij 25.07.2017 15:02
Mislim da ste v članku pri navajanju ekip s Shimanovo opremo pozabili vsaj Astano in Quick-Step, pa še katero (tudi Direct Energie in Dimension Data sta eno etapo dobila, če se prav spomnem).
Samo našemu Rogliču pa v soboto to ni prav nič pomagalo, mehanik ali elektronika dol ali gor...
djuro 25.07.2017 16:25

Ce se ne motim je Shimano zabelezil prvo zmago sele leta 1999 (Armstrong), prej je dominirala Campa.

povratnik987654321 25.07.2017 19:10
@djuro:

Ce se ne motim je Shimano zabelezil prvo zmago sele leta 1999 (Armstrong), prej je dominirala Campa.

Drži - Shimano je šele takrat okoli dosegel zadostno stopnjo zanesljivosti. AX serija je Shimano skoraj pokopala ( premalo preizkušeno, preveč občutljivo v praksi, predvsem v dežju, smrtno nevarna napaka v levem pedalu, ... ) - a tudi prisilila vse ostale, da so vsaj poskušali slediti. AX je bil največji najbolj napreden skok v zgodovini opreme kolesarstva, če odmislimo izum prvega zadnjega menjalnika - in nobena druga grupa se še vedno ni niti približala dosežkom AX - seveda takrat, ko vse deluje ( kar je premalokrat v praksi ). Zato je bil AX v proizvodnji samo od 1981-1984. Po svoje je bil 600 AX celo boljši od Dura Ace AX ( skoraj simetrično zadnje pesto, z skoraj enakomerno napetimi naperami na obeh straneh ) - tega ni bilo nikoli prej in ne pozneje. Tako zadnje kolo je mnogo bolj stabilno in močneje od klasičnega. Gre pa na to prvo kaseto v zgodovini žal v originalu le 6 brzin, največ pa 7. ( DA AX - v originalu 7, gre do 8 , ni pa več "simetrije").

Campa je imela in ima boljše materiale, ki so trajnejši. In mnogo bolj konvencionalno konstrukcijo. Verjetno najboljši kompromis je bila grupa od MAVIC-a ; v bistvu Shimano tehnične rešitve s kvaliteto materiala in obdelave od Campagnolo. Bila pa je draga in narejena po francoskih standardih ( navoji, št. ključev, itd) ; nobeno "normalno" orodje ni prišlo v poštev, originalni komplet Mavicovega orodja pa je bil enostavno predrag - tako, da še nikoli nisem videl te grupe v živo.

Koliko od vas pozna AX pedala ? Koliko od vas jih je vozilo na daljši rok ? S pravimi čevlji in blokeji ( Adidas modeli Merckx, Giro, Giro II ) ? Drži, da je bilo to novo 30 in več let nazaj - ampak, zakoni fizike se od takrat do danes niso popolnoma nič spremenili.

To niti pod najbolj slučajno ni kot razlika med Look, Shimano, Time, itd ( katerikoli model iz trenutne ponudbe omenjenih proizvajalcev ) ... - ampak precej več. Nerodno je le to, da nikakor ni možno narediti sistema "smučarskih vezi a la Look" brez, da bi bistveno pokvaril lastnosti teh pedal - in to tako ostajajo pedala na klipsne in paščke. Z današnjimi ultra debelimi gonilkami, alu ali karbon, ne bi bil noben problem še malo povečati ležaja pedal, pa press fit ležaji itd bi lahko bistveno izboljšali zanesljivost in trajnost tega na papirju idealnega koncepta - da bi končno lahko zaživel tudi v kolesarskem vsakdanu.

-BLAŽ- 25.07.2017 21:55

@povratnik987654321, meni pa se zdi, da vseeno malo pretiravaš mežik

povratnik987654321 25.07.2017 22:53
@-BLAŽ-:

@povratnik987654321, meni pa se zdi, da vseeno malo pretiravaš mežik

Ne bi rekel - ker so rešitve, prvič videne pri AX, potem - vsaj delno - kopirali vsi od A do Ž. Nihče pa ni kopiral pedal - vsaj ne do relativno pred kratkim - če me spomin ne vara, za - MTB !

Poglej si velobase.com/ViewGroup.aspx?G roupID=cf9cf43d-e652-4e29-bf8e -ec5d90134924

Še dolgo po tem je bila gonilka najbolj toga od vseh, DA AX je imela celo simetrično os srednjega ležaja ( kot pistaši ), itd, itd - da o pedalih sploh ne bi.  Po svoje najslabši del grupe so (bili) menjalniki, ki pa so bili neposredni predhodniki današnjih prestavno/zavornih ročic - težava so bili zobčki za indeksiranje v zadnjem menjalniku, ki je deloval OK samo, dokler je bil čist(o namazan) - po dežju pa je šlo prestavljanje strmo navzdol. V prvi naslednji generaciji so zadevo obrnili na glavo - zobčki za prestavljanje so se preselili v prestavne ročice - in bili tako pred umazanijo s ceste na zaščitenem mestu. Potem je v naslednji generaciji sledila še integracija v prestavno/zavorno ročico, kot jo več ali manj - z manjšimi izboljšavami od generacije do generacije - poznamo danes.

Nikoli pa ni bilo več fines z vsemi naperami iz iste strani peste ( spet bolj togo in stabilno kolo od klasike - pa precej dražja obdelava zaradi dodatno potrebnega rezkanja ), AX podobnih pedal ( DA 7400 in 600 6400 so samo na VIDEZ podobna AX, v osnovi pa imajo popolnoma klasično geometrijo ...), pa še česa ...  

Shimano se z vsako generacijo klik-klak a la Look pedal skuša čim bolj približati geometriji AX - ampak več kot to pa ne bo šlo. Dokler bo uporabljena os, ki gre skozi celo pedalo, se ročice med dejansko točko vrtenja in mestom, kjer prijemlje podplat čevlja, ne da zmanjšati na nič. Kot je to možno pri AX, ki ima celotno uležajenje v gonilki in osi, kot jo poznamo pri vseh klasičnih pedalih, preprosto nima. S tem pa odpade potreba, da kolesar po nepotrebnem troši energijo samo zato, da podplat ostane v (približno) vodoravnem položaju med celotnim obratom pedal - kar znaš ceniti samo tako, da omenjena pedala preizkusiš v praksi. Kakorkoli že pohodiš AX, se vsa energija prenese v pogon ... Ko se temu doda še enako dolg, a za 17 mm nižji okvir kot za "klasiko" ( lažji, a predvsem bolj tog okvir, malenkost boljša aerodinamika ), šele dobiš izboljšanje zaradi AX v celoti .

Kot rečeno, bi z današnjo tehnologijo in materiali zadeva lahko bila zrela za redno uporabo brez omembe vrednega vzdrževanja - kar žal niti pod razno ne velja za AX izpred 35 let. Biti mehanik v ekipi protoura opremljeni z AX je verjetno najhujša možna nočna mora ...

teokos 26.07.2017 09:22
Kot da je samo tour dirka...
povratnik987654321 26.07.2017 14:48
@teokos: Kot da je samo tour dirka...

Seveda ni samo Tour dirka - daleč od tega. Meni osebno je kar nekaj drugih ljubših - a kaj, ko je za profesionalno kolesarstvo in z njim vezano komercialo Tour de France #1 - in šele potem sta Giro in Vuelta, pa tako naprej. Moj letošnji najljubši "naprej" :

Mitko 26.07.2017 16:12
@povratnik987654321: 


S tem pa odpade potreba, da kolesar po nepotrebnem troši energijo samo zato, da podplat ostane v (približno) vodoravnem položaju med celotnim obratom pedal - kar znaš ceniti samo tako, da omenjena pedala preizkusiš v praksi. Kakorkoli že pohodiš AX, se vsa energija prenese v pogon.

Ne razumem. V kakšnem vodoravnem položaju? Kaj je vzrok, da pri ax pedalu podplat ostane vodoraven? Ali sem kaj spregledal ali pa ni logike tule. Daljša ročka nudi več opore, ne? To je bolj stvar kvaliteta ležaja, osi in vpetja, kot pa tega, kje se vrti os. Pedala sem videl samo na slikah btw. Lahko tudi novo temo odpreš, meni je zanimivo.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ