Shimanovi kolesarji dobili vse majice in vse etape

Shimanovi kolesarji dobili vse majice in vse etape
24.07.2017 AVTOR: D. Z.
Pri Shimanu imajo glede na rezultate na dirki po Franciji razlog za veselje. Kolesarji s to opremo so namreč osvojili vse majice in 21 etap.

Kolesarji, ki uporabljajo komponente Shimano so bili na dirki po Franciji vsekakor izjemno uspešni. Osvojili so praktično vse, kar so lahko osvojili.

Vsi štirje nosilci majic uporabljajo Shimanove komponente. Poleg tega so kolesarji s to opremo dobili vseh 21 etap. Uspešno tritedensko pot je začel kolesar moštva Sky Geraint Thomas, zaključil pa jo je Dylan Groenewegen. Del te pomembne zgodbe je bil tudi Primož Roglič, ki je kot prvi Slovenec dobil prestižno alpsko etapo. Marcel Kittel je kot prvi kolesar na Touru slavil etapno zmago na Shimanovih disk zavorah.

“Disk zavore so pomemben korak naprej pri tehnološkem razvoju. Še posebej v dežju zavore delujejo boljše, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Marcel Kittel. Warren Barguil je uporabljal tudi Shimanov merilec moči: “Podatki so pravi, je zelo preprost za uporabo in skorajda nič ne tehta. Magnifique. ” Sicer pa je od 22 ekip na dirki po Franciji Shimanovo opremo uporabljalo osem. To so bile FDJ, Trek Segafedo, LottoNL Jumbo, Sunweb, Orica-Scott, BMC, Bora Hansgrohe in Sky.

“Ponosni smo, da lahko sodelujemo z najboljšimi ekipami in kolesarji na svetu. Na začetku sezone smo ekipe opremili z modeli Dura Ace R9150 in neverjetno je opazovati kolesarje, ki zmagujejo z našo opremo, ” je dejal manager Shimana Rudy Bouwmeester. A vendar lahko na dirki po Franciji omenimo tudi nekaj neprijetnosti. Čeprav ekipe nočejo izdati pravih informacij. A Christopher Froome se je po vsej verjetnosti prav zaradi slabega delovanja menjalnika znašel v težavah v eni izmed etap. Tudi Primož Roglič je na zadnjem kronometru ostal brez vrhunske uvrstitve samo zato, ker mu je odpovedal zadnji menjalnik.

 

Skupina Shimano Dura-Ace R9150

 

Gonilka Shimano Dura-Ace

 

Kolesa ekipe Orica-Scott

 

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ