Simon Špilak 45 sekund za zmagovalcem pred "klasikami", na Češkem zvezdnikom glavna beseda

Simon Špilak 45 sekund za zmagovalcem pred "klasikami", na Češkem zvezdnikom glavna beseda
13.08.2015 AVTOR: D. Z.
Z ekipnim kronometrom se je začela dirka po Češki, na kateri nastopa tudi Adria Mobil. Na Eneco Touru pa je bil na sporedu posaemični kronometer.

Eneco Tour
Najprej pa na Eneco Tour. Gre za dirko, ki spada v World Tour. Za kolesarji so zdaj že štiri etape. Tudi posamični kronometer. Ta je potekal v mestu Hoogerheide. Dolg je bil vsega 13,9 km. Samo dva kolesarja sta presegla povprečno hitrost 50 km/h. Oba prihajta iz moštva Team LottoNL Jumbo. Zmagal je Jos Van Emden, ki je s povprečno hirostjo 50,342 km/h progo premagal v 16 minutah in 34 sekundah. Drugi je bil Wilco Kelderman, ki je izgubil pet sekund. Tretji čas pa je postavil Adriano Malori. Italijan je zaostal za sedem sekund. Sledili so Boom, Brandle, Van Avermaet, Quinziato, Gilbert, Hepburn, Rogers …

Najboljši izmed štirih Slovencev na startu je bil Simon Špilak. Z zaostankom 45 sekund je zasedel 34. mesto. Njegova povprečna hitrost: 48,162 km/h. Kristijan Koren je z zaostankom 1:15 zasedel 82. mesto. Jan Polanc je bil 94., državni prvak Luka Pibernik pa 137. Van Emden je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Kelderman je drugi in Malori tretji. Najboljši Slovenec Špilak je 31. Do zdaj so kolesarji opravili tri predvsem ravninske etape. Zdaj pa so pred njimi precej bolj razgibane preizkušnje, v katerih bodo na svoj račun prišli mojstri za enodnevne aprilske klasike. Lansko zmago brani Tim Wellens.

Dirka po Češki
V Uničovu se je začela tudi etapna dirka po Češki. Gre za dirko prve kategorije. Na dirki nastopa tudi Adria Mobil. Poleg tega pa še kar lepo število Slovencev. Med drugim tudi Jan Tratnik, Dejan Bajt, Andi Bajc, Matej Mugerli, Jure Golčer in Matej Marin. Najprej je bil na sporedu 20,4 km dolg ekipni kronometer. A tokrat so v ospredju po pričakovanjih bile tiste največje, najbogatejše ekipe. Kolesarji Etixx Quick Stepa so progo premagali v 23 minutah in 38 sekundah. Povprečna hitrost je znašala 51,791 km/h. Ekipo pa sestavljajo novinec Gaviria, Štybar, Wisniowski, Contreras, Keisse, Vakoč in Serry. Druga je bila Bora Argon 18. Jan Barta in kolegi so zaostali za deset sekund.

Tretji pa so bili predstavniki poljske ekipe CCC Sprandi. Tokrat na dirki v njihovem dresu ni Grege Boleta, ki je pred dnevi končal dirko po Poljski. In, kako je šlo Slovencem? Team Felbermayr Simplon Wels z Golčerjem in Marinom je z minute zaostanka zasedel osmo mesto. Amplatz BMC, za katerega vozijo Bajc, Bajt in Tratnik je zaostal za minute in 20 sekund, kar je bilo dovolj za 13. mesto. Kolesarji Adrie Mobila (Kump, Fajt, Rogina, Novak, Roglič, Štimulak in Rumac) so zaostali še za dve sekundi več in zasedli 15. mesto. Synergy Baku je z Matejem Mugerlijem izgubil dve minuti in 12 sekund in preizkušnjo končal na 20. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ