Simon Špilak 9. ob premoči Valverdeja

Simon Špilak 9. ob premoči Valverdeja
31.03.2018 AVTOR: D. Z.
Alejandro Valverde se je odpovedal krstnemu nastopu na dirki po Flandriji. Zdaj pa je dobil dirko za VN Miguela Induraina. Simon Špilak 9.

Alejandro Valverde je med tednom uspešno nastopil na dirki Dwars door Vlaanderen in mnogi so pričakovali, da se bo preizkusil še na dirki po Flandriji.

A Španec se je temu, čeprav je tudi sam namignil, da ga zanima, raje odpovedal. Vrnil se je domov in nastopil na precej krajši, a vsekakor zahtevni preizkušnja za VN Miguela Induraina. Govorimo o 189 kilometrov dolgi dirki prve kategorije. Start in cilj je gostilo mesto Estella. Valverde se je na startu dirke, ki predstavlja nekakšen uvod v etapno dirko po Baskiji pojavil kot veliki favorit.

In pri 37 letih ne kaže znakov popuščanja. Movistarjevi kolesarji so kolesarili po domačih cestah in tako imeli vseskozi vse pod nadzorom. Tudi aktivni Jack Haig jih ni zmedel, pa čeprav je večkrat resno napadel. Valverde pa je potrpežljivo čakal na svojo priložnost in na zadnjem vzponu Alto de Muru odločno napadel. Sledil mu je lahko le Carlos Verona. Dva kilometra pred ciljem pa je bil še krajši vzpon in tam je tudi Verona popustil. Valverde je do cilja nadaljeval sam in se na koncu lahko veselil še druge zmage na tej preizkušnji.

“Zelo sem vesel, da sem lahko dobil letošnjo dirko, ki je posvečena nekdanjemu menedžerju Joseju Miguelu Echavarriju. Ta dirka je vedno lepa, a letos sem želel dirkati zanj, ” je pojasnil Valverde. Na cilju mu je takoj čestital prav Miguel Indurain, sicer petkratni zmagovalec dirke po Franciji. “Ves dan je pihalo, ekipa je naredila izjemno delo, saj je nadzorovala dirko. V zadnjem krogu je nekaj ekip poskušalo z napadi. Predvsem kolesarje Mitcheltona in Katjuše je bilo težko imeti pod nadzorom. Vendar pa smo odpeljali dobro dirko, saj sva na koncu ostala sama z Verono.

Valverde se bo odpovedal dirki po Baskiji in se bo posvetil pripravam na ardenske klasike. Sicer pa je tokrat drugo mesto zasedel Carlos Verona, tretji pa je bil Nicholas Schultz. Sledili so Eduard Prades, Carlos Betancur, Marc Soler, Ilnur Zakarin, Lilian Calmejane in na devetem mestu že zmagovalec te dirke Simon Špilak. Zaostal je za minuto in 43 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ