Simon Špilak in 25 kolegov

Simon Špilak in 25 kolegov
09.11.2017 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu Katjuša Alpecin so razkrili imena kolesarjev, na katere bodo računali v prihajajoči sezoni. Skupaj jih bo 26. V ekipi ostaja Simon Špilak.

Katusha Alpecin, 2018: Simon Špilak, Maksim Belkov, Jenthe Biermans, Ian Boswell, Steff Cras, Alex Dowsett, Matteo Fabbro, José Gonçalves, Nathan Haas, Marco Haller, Reto Hollenstein, Robert Kišerlovski, Marcel Kittel, Pavel Kočetkov, Vjačeslav Kuznecov, Maurits Lammertink, Tiago Machado, Tony Martin, Marco Mathis, Baptiste Planckaert, Nils Politt, Jhonatan Restrepo, Mads Würtz Schmidt, Willie Smit, Rick Zabel in Ilnur Zakarin.

Katjuša Alpecin je pred novo sezono doživela kar nekaj sprememb. Med odmevnejšimi je vsekakor odhod Alexandra Kristoffa. A pri Katjuši Alpecinu so dobili več kot dostojno nadomestilo.

Podpisali so namreč pogodbo z enim izmed najboljših sprinterjev Marcelom Kittlom. Ta je zapustil Quick Step Floors in se bo pridružil rojaku Tonyju Martinu. Nove pridobitve so še Ian Boswell (prej Sky), Alex Dowsett (prej Movistar), Nathan Haas (prej Dimension Data) ter dva novinca Willie Smith in Steff Cras.

Poleg Kristoffa so odšli še Sven Erik Bystrom (UAE Team Emirates), Michael Morkov (Quick Step Floors), Rein Taaramae (Direct Energie), Matvej Mamikin (Burgos BH) in Angel Vicioso (konec kariere). V ekipi pa seveda ostaja Simon Špilak, ki se letos lahko pohvali z zmago na prestižni dirki po Švici. To preizkušnjo je dobil že drugič v karieri, letos je dobil najtežjo etapo do Soeldna. Sicer pa se bo 26 kolesarjev, kolikor jih je v ekipi, prvi srečalo decembra. Od 3. do 15. decembra bodo na pripravah na Majorki. Vmes, 9. decembra bodo imeli tudi uradno predstavitev ekipe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ