Simon Špilak in Jani Brajkovič v glavnini

Simon Špilak in Jani Brajkovič v glavnini
25.02.2016 AVTOR: D. Z.
Premierno etapno dirko v Franciji je dobil Thomas Voeckler, medtem ko je zadnjo etapo dobil Fernando Gaviria. Jani Brajkovič je 2. etapo dirke po Langkawiju končal v glavnini. Zmagal je Andrea Palini.

Špilak med 20
Končana je 1. dirka Tour Cycliste International La Provence. Govorimo o tridnevni etapni preizkušnji v Franciji, na kateri je nastopal tudi Simon Špilak. La Citat je gostil začetek zadnje etape, Marseille pa cilj. Etapa je bila dolga 171 km. Sicer je bila razgibana, a ne dovolj, da bi prišlo do sprememb v skupnem seštevku.

Videli smo sprint večje skupine za zmago. Etapo je dobil član moštva Etixx Quick Step Fernando Gaviria. Drugi je bil Danilo Wyss, tretji pa Romain Feillu. Simon Špilak je bil 47. Končne zmage se je veelil Thomas Voeckler, ki je za sedem sekund ugnal Petra Vakoča in za devet Liliana Calmejana. Špilak je dirko končal na 20. mestu. Zaostal je za 55 sekund.

Na otok Penang
Na dirki ekstra kategorije po Langkawiju, na kateri nastopa tudi Jani Brajkovič je za kolesarji še druga etapa. Tudi ta je bila pisana na kožo sprinterjem. Sungai Petani je gostil start etape, cilj pa je bil po 158 kilometrih v kraju Pulau Pinang. Kolesarji so se podali na otok Penang. Do tja so prišli po 24 kilometrov dolgem mostu.

30 kilometrov pred ciljem pa so morali premagati tudi pet kilometrov dolg vzpon na Teluk Bahang. Skupina ubežnikov je imela sicer že več kot štiri minute prednosti, a v ozadju so imeli vse pod nadzorom kolesarji Astane, ki so branili majico vodilnega v skupnem seštevku. Nosil jo je zmagovalec prve etape Andrea Guardini.

Premoč Italijanov
Ubežnike je glavnina ujela 11 km pred ciljem. V zadnjih dveh kilometrih je tudi glavnina nekoliko razpadla, tako da vsi vendarle niso imeli istega časa zmagovalca. Spet smo videli prevlado Italijana. Tokrat kar dveh. Andrea Palini je presenetil Andro Guardinija. Palini je tako moštvu Skydive Dubai Racing priboril prestižno zmago. Tretji je bil Janse Van Rensburg.

Jani Brajkovič je na cilj prišel v skupini, ki je izgubila šest sekund, zasedel je 20. mesto. Guardini je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Drugi Palini zaostaja za dve sekundi, tretji je Meiyin Wang. Brajkovič je z zaostankom 22 sekund 23. Pred kolesarji je petkova kratka in ravninska etapa. Dolga bo samo 107 kilometrov. V soboto pa bo na sporedu kraljevska preizkušnja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ