Simon Špilak in junak "Slovenije" tudi uradno potrjena

Simon Špilak in junak "Slovenije" tudi uradno potrjena
26.06.2014 AVTOR: D. Z.
Katjuša je potrdila, katera deveterica kolesarjev bo nastopila na dirki po Franciji. Med njimi je jasno tudi Simon Špilak. Pri moštvu NetApp Endura tudi Tiago Machado.

NetApp Endura: Tiago Machado, Jan Barta, David de la Cruz, Zak Dempster, Bartosz Huzarski, Leopold König, José Mendes, Andreas Schillinger in Paul Voss.
Katjuša: Simon Špilak, Alexander Kristoff, Joaquim Rodriguez, Vladimir Isajčev, Luca Paolini, Aleksandr Porsev, Egor Silin, Gatis Smukulis in Jurij Trofimov.
Omega Pharma Quick Step: Alessandro Petacchi, Jan Bakelants, Mark Cavendish, Mark Renshaw, Matteo Trentin, Michal Kwiatkowski, Michal Golas, Niki Terpstra in Tony Martin.
IAM Cycling: Sylvain Chavanel, Martin Elmiger, Mathias Frank, Heinrich Haussler, Reto Hollenstein, Roger Kluge, Jerome Pineau, Sebastien Reichenbach in Marcel Wyss.
Trek Factory Racing: Andy Schleck, Frank Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt, Haimar Zubeldia, Matthew Busche, Markel Irizar, Gregory Rast in Danny Van Poppel.
Lotto Belisol: Jurgen Van den Broeck, Andre Greipel, Adam Hansen, Tony Gallopin, Jurgen Roelandts, Bart de Clercq, Lars Bak Ytting, Gregory Henderson in Marcel Sieberg.
Belkin: Lars Boom, Laurens Ten Dam, Stef Clement, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Bauke Mollema, Bram Tankink, Sep Vanmarcke in Maarten Wynants.
Giant Shimano: Marcel Kittel, John Degenkolb, Roy Curvers, Dries Devenyns, Tom Domoulin, Cheng Ji, Koen de Kort, Albert Timmer in Tom Veelers.
BMC: Tejay Van Garderen, John Darwin Atapuma, Marcus Burghardt, Amael Moinard, Daniel Oss, Michael Schar, Peter Stetina, Greg Van Avermaet in Peter Velits.

Rusi po etapne zmage
A najprej h ruski Katjuši. Kot je bilo že dlje časa znano, se na dirko po Franciji – zdaj je tudi uradno – vrača Simon Špilak. Ob njem lahko omenimo tudi izjemna posameznika Alexandra Kristoffa in Joaquima Rodrigueza, ki je lansko dirko po Franciji končal na tretjem mestu. A Španec je letos vse stavil na Giro, kjer pa je grdo padel in odstopil. Prav zato njegova priprava na Tour ni bila idealna.

»En del ekipe bo bolj osredotočen na gorske etape, drugi del pa na sprinterske. Imamo dva glavna cilja. Jurij Trofimov bo meril na uvrstitev med prvih deset v skupnem seštevku, Alexandre Kristoff pa se bo pomeril z najboljšimi sprinterji na svetu. Poleg tega bo tu še nesporni kapetan ekipe Rodriguez, ki pa na Tour odhaja v nekoliko nenavadni vlogi. Imel bo proste roke. Upamo, da bo Purito našel pravo formo, tako da se bo lahko boril za zmago v kakšni etapi, « je dejal glavni menedžer Katjuše Vjačeslav Jekimov. »Katjuša je pripravljena na novo tritedensko avanturo. Edina stvar, ki jo kolesarjem zares želim je sreča. Ta nam je na Giru zares manjkala, « je še zaključil Jekimov.

Tiago Machado z lepo popotnico na Tour
Znana je tudi deveterica kolesarjev moštva NetApp Endura. Ekipa bo nastopala po zaslugi posebnega povabila, med devetimi kolesarji pa je tudi Tiago Machado, torej zmagovalec dirke po Sloveniji. Glavni mož bo mladi Leo Konig, ki je lansko dirko po Španiji končal na devetem mestu. Obenem je dobil tudi etapo. Po težavah s kolenom se je uspešno vrnil na dirki Criterium du Dauphine, ki jo je končal na enajstem mestu.

»Dirko spoštujemo, a smo obenem tudi samozavestni. Za nami je najuspešnejši prvi del sezone do zdaj in kolesarji o zelo motivirani, « je dejal Ralf Denk, glavni menedžer ekipe, v kateri nastopa tudi Blaž Jarc. »Prvi cilj je, da bi Konig dirko končal med prvo petnajsterico. Zato so v ekipi štirje hribolazci. De la Cruz, Huzarski, Machado in Mendes. Vmešali pa bi se radi tudi v boj za etapno zmago. Tu sta Barta in Dempster, pa tudi veterana Schillinger in Voss « je še dodal Denk.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ