Simon Špilak izjemen v Baskiji, Grega Bole v Franciji, Martin Otoničar v Beogradu

Simon Špilak izjemen v Baskiji, Grega Bole v Franciji, Martin Otoničar v Beogradu
12.04.2014 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak je prestižno dirko po Baskiji končal na odličnem četrtem mestu. Na dirki 2. kategorije v Franciji je Grega Bole zasedel tretje mesto.

Dirka po Baskiji
Na dirki po Baskiji so morali kolesarji premagati še dobrih 25 kilometrov dolgo posamično vožnjo na čas. Progo je najhitreje premagal aktualni svetovni prvak v tej disciplini Tony Martin, ki je za zmago potreboval 38 minut in 33 sekund. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Alberto Contador, ki je spet pokazal izjemno formo. Postavil je drugi čas, za Nemcem pa je zaostal zgolj za sedem sekund. Tretji je bil Michal Kwiatkowski. A izjemno vožnjo je uprizoril tudi Simon Špilak. Za Martinom je zaostal zgolj za 16 sekund in zasedel četrto mesto. Jani Brajkovič je izgubil skoraj tri minute.

V skupnem seštevku se je končne zmage, še tretjič na tej preizkušnji, veselil Alberto Contador. Privozil si je kar 49 sekund naskoka pred Kwiatkowskim in dobro minuto pred Jeanom Christophom Peraudom. Simon Špilak se je s sijajnim kronometrom prebil na končno četrto mesto. Za zmagovalcem je zaostal za minuto in sedem sekund. Jani Brajkovič je dirko končal na 45. mestu.

Circuit des Ardennes International
Na 40. etapni dirki druge kategorije Circuit des Ardennes International je bila na sporedu druga etapa, v kateri so morali kolesarji prevoziti pet kategoriziranih gorskih ciljev. Na 168 kilometrov dolgi preizkušnji je start gostil Fromelennes, cilj pa Hargnies. Za zmago sta se v zaključku pomerila Norvežan Troels Vinther in Poljak Lukasz Wisniowski. Zmage se je veselil Vinther, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Za tretje mesto se je pomerila večja skupina dobrih 50 kolesarjev, ki je zaostala za 25 sekund. Boj za tretje mesto je dobil Grega Bole, ki tako potrjuje, da je odlično treniral, čeprav je bil dolgo brez kluba. V tej skupini so se pripeljali še Matej Mugerli, Klemen Štimulak, Radoslav Rogina, Jure Golčer, Primož Roglič. V skupnem seštevku je Troels prvi, Wisniowski drugi, Grega Bole pa tretji. Za vodilnima zaostaja za 25 sekund. Do konca sta še dve etapi.

Banja Luka - Beograd
Kolesarji Radenske so nastopili na enodnevni dirki druge kategorije v Beogradu. Premagati so morali dobrih 180 kilometrov, dirka pa se je končala v sprintu večje skupine kolesarjev. Po skoraj štirih urah dirkanja je ta sprint pripadel mlademu predstavniku Radenske Martinu Otoničarju, ki je tako zabeležil pomembnih 40 točk za lestvico Europe Tour. Drugi je bil Nemec Fabian Schnaidt, tretji pa izkušeni Italijan Mattia Gavazzi. Jan Tratnik, ki vozi za avstrijsko moštva Amplatz BMC je bil 17.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ