Simon Špilak med elito 15., Marko Kump pod vrhom

Simon Špilak med elito 15., Marko Kump pod vrhom
04.06.2015 AVTOR: D. Z.
Po dirki po Italiji in pred nadaljevanjem dirk World Toura je stanje na lestvicah nadvse zanimivo. Med elito še naprej vodi Alejandro Valverde.

Zadnja dirka za točke World Toura je bila dirka po Italiji. A povsem na vrhu ni prinesla sprememb. Alejandro Valverde s 338 točkami še naprej vodi. Na drugo mesto se je povzpel Alberto Contador, ki je zbral 307 točk. Tri točke manj ima Richie Porte, ki je dolgo tudi vodil. Sledijo Alexander Kristoff, John Degenkolb, Joaquim Rodriguez, Fabio Aru, Rigoberto Uran, Rui Costa, Michal Kwiatkowski … Najboljši Slovenec je Simon Špilak, ki je kljub nesrečnemu dogodku na dirki po Baskiji zbral 163 točk.

Sodeč po startni listi bo njegova naslednja dirka najvišje ravni dirka po Švici. Točke je osvojil tudi junak pete etape na dirki po Italiji Jan Polanc, ki ima 16 točk. Med ekipami vodi Etixx Quick Step pred Špilakovo Katjušo in Skyem. Astana z Borutom Božičem je peta, Lampre Merida (Luka Pibernik in Jan Polanc) je deveta, deseti je Gian Alpecin (Luka Mezgec). Cannondale Garmin (Matej Mohorič, Kristijan Koren) je 16. Med državami premočno vodi Španija, ki ima kar 1096 točk. Druga Avstralija jih ima 660, tretja Kolumbija pa 583. Slovenija je s 185 točkami 15.

Zdaj pa še lestvica Europe Tour, na katero lahko pogledamo z velikim veseljem. Za to sta zaslužna predvsem dva kolesarja Adrie Mobila. Med posamezniki še vedno premočno vodi Edward Theuns, ki je zbral 437 točk. Drugi je Bryan Coquard, tretji pa Pierrick Fedrigo. Odlično četrto mesto zaseda Marko Kump, ki je do zdaj zbral 261 točk. Med deseterico je tudi Primož Roglič. Po zmagi na dirki po Azerbajdžanu zaseda deveto mesto. Zbral je 227 točk. Grega bole je 50., Matej Mugerli 70.

Med ekipami je največ točk zbrala francoska ekipa Bretagne Seche. Druga je Kolss BDC Team, tretja pa Topsport Vlaanderen. Boletov CCC Sprandi Polkowice je četrti. Kolesarji Adrie Mobila so kljub temu, da je večji del te sezone moral izpustiti Radoslav Rogina osvojili 511 točk in so trenutno deseti. Radenska Ljubljana je 85. Osvojili so 48 točk.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ