Simon Špilak podaljšal še za dve leti

Simon Špilak podaljšal še za dve leti
17.07.2017 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak ostaja v Katjuši. Zdaj je tudi uradno. Z vodstvom ekipe je sklenil dogovor še za dve sezoni.

Pa je prišla potrditev. Simon Špilak ekipe pred naslednjo sezono ne bo zamenjal. Že od leta 2012 je član Katjuše in bo še vsaj v naslednjih dveh sezonah. Torej do konca leta 2019.

»Sem zelo vesel, da sem lahko podaljšal pogodbo z ekipo, saj se tukaj zelo dobro počutim. Všeč mi je, kako se tu dela, « je v izjavi za javnost dejal Simon Špilak. Predvsem pa so z njegovimi dosežki – letos je že drugič dobil tudi dirko po Švici – zadovoljni tudi pri ekipi. »Ko pogledaš njegove dosežke, se zaveš, da je to eden izmed najmočnejših kolesarjev na svetu za enotedenske dirke. Njegov cilj bodo tudi ostale take dirke in upamo, da bo lahko osvojil še številne velike zmage, « je dodal menedžer pri Katjuši Alpecinu Jose Azevedo.

Sicer pa je Simon Špilak med elito prek Adrie Mobila prišel leta 2008, ko je prestopil v Lampre. Tam je vztrajal vse do konca sezone 2011, ko je prestopil v rusko ekipo. Pohvali se lahko s tem, da je dvakrat dobil dirko po Švici, enkrat dirko po Romandiji, kjer je dobil tudi tri etape. Trikrat je to dirko končal na drugem mestu. Dobil je tudi etapi na dirki po Švici in dirki Criterium du Dauphine, pa dve enodnevni dirki. Eno v Frankfurtu in dirko za VN Miguela Induraina. Zanimivo. Kot novinec med elito je bil izjemen deveti na dirki po Flandriji, kjer blestijo predvsem izkušeni mojstri za take preizkušnje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ