Simon Špilak še leto dni v Katjuši

Simon Špilak še leto dni v Katjuši
25.07.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Letos najboljši slovenski kolesar se je z vodstvom Katjuše dogovoril za enoletno podaljšanje pogodbe.
Simon Špilak ima za seboj vrhunski začetek sezone. Končal je na tretjem mestu v skupnem seštevku dirke Pariz - Nica, na njegovi najljubši dirki po Romandiji je zaostal le za Ilnurjem Zakarinom, odlično pomlad pa kronal z zmago na dirki po Švici. Član Katjuše je že štiri leta, očitno pa mu rusko okolje ustreza, saj bo njihove barve branil vsaj do konca sezone 2016. 

"Bilo bi čudno, če ne bi ostal v ekipi. Zelo me cenijo, ostali kolesarji me podpirajo in so hkrati hvaležni, ko na dirkah jaz pomagam njim. Zame je zelo pomembno, da lahko sam izberem svoje cilje, ki so zelo ambiciozni. Zaenkrat zagotovo še nisem dosegel svojega maksimuma, Katjuša pa mi ponuja odlično okolje za napredek. Vesel sem, da smo že zgodaj dosegli dogovor, saj se sedaj lahko mirno osredotočim na preostanek sezone," je v izjavi za spletno strani ruske ekipe povedal 29-letni Špilak.

Z izbranimi besedami je o slovenskem kolesarju govoril tudi menedžer ekipe Vjačeslav Ekimov. "Simon je eden najbolj zanesljivih kolesarjev, vedno lahko računamo na našega moža za težke vremenske pogoje. Ima svoje cilji, ki jih vedno doseže in velikokrat tudi preseže, na ostalih dirkah pa se brez težav podredi ekipi. Pomoč, ki jo je nudil Marcu Hallerju in Alexandru Kristoffu na lanski dirki Tour des Fjords, je bila naravnost neverjetna. Zelo zadovoljni smo, da bo ostal v ekipi Katjuše."

Finančnih okvirov dogovora med Špilakom in Katjušo v ekipi ne želijo razkriti, verjetno pa si je z uspehi v lanski in letošnji sezoni prislužil zelo dobro pogodbo. Nenazadnje gre za kolesarja, ki na UCI-jevi lestvici še vedno zaseda visoko 6. mesto.
Značke: Cestno
Komentarji
strojnik 26.07.2015 11:31

bravo špilak,kot si sam omenjal,ne menjaj konja,ki zmaguje. Lepo,da ostajaš v ekipi,kjer se super počutiš in kjer si dosegel največje uspehe in močno dvignu svoj renome, Čestitke,le tko naprej
 

Kittel 26.07.2015 11:59

Bravo !!!

Nočem pa niti vedet, koliko bo z novo pogodbo zaslužil v letu 2016... kul

kink-konk 26.07.2015 12:01

Kolikor že, bo zasluženo.

jabulari 27.07.2015 16:28
No ja....kako leto več ne bi bilo nič narobe
byteminister 28.07.2015 03:49

Eno milko ?

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ