Simon Špilak še leto dni v Katjuši

Simon Špilak še leto dni v Katjuši
25.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Letos najboljši slovenski kolesar se je z vodstvom Katjuše dogovoril za enoletno podaljšanje pogodbe.
Simon Špilak ima za seboj vrhunski začetek sezone. Končal je na tretjem mestu v skupnem seštevku dirke Pariz - Nica, na njegovi najljubši dirki po Romandiji je zaostal le za Ilnurjem Zakarinom, odlično pomlad pa kronal z zmago na dirki po Švici. Član Katjuše je že štiri leta, očitno pa mu rusko okolje ustreza, saj bo njihove barve branil vsaj do konca sezone 2016. 

"Bilo bi čudno, če ne bi ostal v ekipi. Zelo me cenijo, ostali kolesarji me podpirajo in so hkrati hvaležni, ko na dirkah jaz pomagam njim. Zame je zelo pomembno, da lahko sam izberem svoje cilje, ki so zelo ambiciozni. Zaenkrat zagotovo še nisem dosegel svojega maksimuma, Katjuša pa mi ponuja odlično okolje za napredek. Vesel sem, da smo že zgodaj dosegli dogovor, saj se sedaj lahko mirno osredotočim na preostanek sezone," je v izjavi za spletno strani ruske ekipe povedal 29-letni Špilak.

Z izbranimi besedami je o slovenskem kolesarju govoril tudi menedžer ekipe Vjačeslav Ekimov. "Simon je eden najbolj zanesljivih kolesarjev, vedno lahko računamo na našega moža za težke vremenske pogoje. Ima svoje cilji, ki jih vedno doseže in velikokrat tudi preseže, na ostalih dirkah pa se brez težav podredi ekipi. Pomoč, ki jo je nudil Marcu Hallerju in Alexandru Kristoffu na lanski dirki Tour des Fjords, je bila naravnost neverjetna. Zelo zadovoljni smo, da bo ostal v ekipi Katjuše."

Finančnih okvirov dogovora med Špilakom in Katjušo v ekipi ne želijo razkriti, verjetno pa si je z uspehi v lanski in letošnji sezoni prislužil zelo dobro pogodbo. Nenazadnje gre za kolesarja, ki na UCI-jevi lestvici še vedno zaseda visoko 6. mesto.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ