Simon Špilak spet med dvajseterico

Simon Špilak spet med dvajseterico
23.02.2016 AVTOR: D. Z.
V Franciji se je začela nova tridnevna etapna dirka prva kategorije. Prvo etapo je dobil Thomas Voeckler, Simon Špilak je bil 19.

Govorimo o prvi dirki prve kategorije Tour Cycliste International La Provence. Videli bomo tri dni dirkanja. Na startu so bili tudi kolesarji iz šestih World Tour ekip. Med temi tudi ruska Katjuša, za katero med drugimi vozi Simon Špilak, ki tako nadaljuje priprave na zanj najpomembnejše dirke. V zadnjih letih je vedno blestel na dirki Pariz-Nica.

Prva etapa na prej omenjeni dirki pa je bila nadvse zahtevna, vseskozi razgibana in polna vzponov. Kolesarji so se na 169 km dolgo pot podali iz Aubagneja. Cilj je gostil Cassis. Vsega skupaj so morali kolesarji premagati 3041 metrov nadmorske višine. To dokazujejo tudi razlike med kolesarji na koncu. Thomas Voeckler se je po skoraj štirih urah in pol dirkanja veselil zmage.

Petra Vakoča (Etixx Quick Step) je ugnal za sedem sekund, tretji pa je bil Voecklerjev klubski kolega pri moštvu Direct Energie Lilian Calmejane. Ta je zaostal za devet sekund. Simon Špilak se je na cilj pripeljal v skupini, ki je zaostal za 55 sekund. Zasedel je 19. mesto. Tudi naslednji dve etapi ne bosta lahki. V drugi bodo kolesarji morali premagati dobrih 1900 metrov nadmorske višine, v tretji pa 2339.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ