Simon Špilak tudi po kronometru med desterico

Simon Špilak tudi po kronometru med desterico
29.04.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Romandiji je 15 km dolg kronometer dobil Thibaut Pinot. Nairo Quintana ostaja v vodstvu. Simon Špilak trenutno sedmi.

ROMANDIJA
Na dirki po Romandiji je bila po prvi gorski etapi zdaj na sporedu še posamična vožnja na čas. Kolesarji so morali premagati 15,11 km dolgo preizkušnjo v Sionu. Ta kronometer pa je bil tudi nadvse zahteven, tako da so lahko do izraza prišli tudi hribolazci. Nekje na polovici kronometra so morali kolesarji premagati za kronometer vsekakor zahteven vzpon. Sledil je spust proti cilju.

Nairo Quintana je branil vodstvo v skupnem seštevku, potem ko je rumeno majico oblekel po zmagi v včerajšnji etapi. Najbolje je kronometer odpeljal Francoz Thibaut Pinot, ki je s povprečno hitrostjo 44,55 km/h progo premagal v 20 minutah in 21 sekundah. Pinot je bil najhitrejši že na vrhu vzpona na polovici proge. Tom Dumoulin je z zaostankom dveh sekund zasedel drugo mesto, tretji pa je bil Bob Jungels, ki je izgubil devet sekund.

Z istim časom kot Luksemburžan so etapo premagali še Froome, Coppel in Quintana. Kolumbijec je tako proti pričakovanjem pridobil nekaj sekund proti pred etapo najbližjemu konkurentu in lanskem zmagovalcu Ilnurju Zakarinu, ki je bil sicer šesti. A je v primerjavi s Quintano izgubil osem sekund. Simon Špilak je vožnjo na čas odpeljal 38 sekund počasneje od zmagovalca.

Največ časa je izgubil v prvem delu, saj je na vrhu vzpona zaostajal za 30 sekund. V drugem delu je izgubil samo še osem sekund. To je bilo dovolj za 17. mesto. Matej Mohorič je bil 51., Jan Polanc pa 77. Quintana ima pred nadaljevanjem v skupnem seštevku 23 sekund prednosti pred Thibautom Pinotom. Ilnur Zakarin ima 26 sekund zaostanka. Sledijo Ion Izagirre, Tom Dumoulin in Mathias Frank. Simon Špilak ostaja sedmi, zaostaja pa za 1:11.

Za njim so Rui Costa, Tejay Van Garderen, Rafal Majka, Baike Mollema, Sebastien Reichenbach, Pierre Rolland, Geraint Thomas, Rafael Valls, Rigoberto Uran, Wilco Kelderman … Jan Polanc je 43., Matej Mohorič pa 80.

YORKSHIRE
Z etapo od Beverlyja do Settla se je začela drga dirka po Yorkshiru, ki spada med dirke prve kategorije. Gre za preizkušnjo, ki je nastala potem, ko je Yorkshire gostil Tour de France. Na dirki letos nastopata tudi dva Slovenca. Luka Mezge in Primož Roglič preizkušata formo pred nastopom na dirki po Italiji.

Prva etapa je bila dolga 184 kilometrov. Končala se je v sprintu glavnine, v katerem sta prevladovala prav klubska kolega obeh Slovencev na dirki. Dylan Groenewegen je po skoraj petih urah in desetih minutah premagal Caleba Ewana. Tretji je bil Nikias Arndt. Primož Roglič je bil 35. Etapo je končal v času zmagovalca. Luka Mezgec pa je zasedel 88. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ