Simon Špilak upa na še boljšo sezono in napoveduje odhod v Rio

Simon Špilak upa na še boljšo sezono in napoveduje odhod v Rio
01.12.2015 AVTOR: D. Z.
Kolesarska zveza Slovenije je Simona Špilaka razglasila za kolesarja leta, Zasluženo. Ta pa je napovedal, da želi biti v sezoni 2016 še boljši.
"To je nagrada za dobro delo"
Simon Špilak je bil razglašen za kolesarja leta. Zasluženo! Ob vseh priznanjih in lovorikah, ki jih je prejel v tej zanj zares uspešni sezoni, pa je po prejetju novega povedal: "Nagrada mi veliko pomeni. Priznanja sem vesel, saj sem moral v to vložiti veliko truda in energije. To je nagrada za dobro delo." Spet je nanizal nekaj izvrstnih rezultatov. Najbolj vsekakor izstopa zmaga na prestižni dirki po Švici!

"To je bila ena izmed najboljših sezon. Zato sem lahko zelo vesel. A upam, da bom še boljši. Da bom šel še više. Kot vsako leto, imam želje in cilje, da sem še boljši, kot prejšnjo sezono. Zato upam, da bo naslednja sezona še boljša," je dejal Simon Špilak. Pravi, da bo program podoben letošnjemu, tudi zato, ker so tudi v ekipi zadovoljni z njegovimi dosežki. Nenazadnje je že poleti podaljšal pogodbo s Katjušo.

"V ekipi se počutim super. Imam dober program dirk, ki se ga prilagaja tudi mojim željam. Zato sem lahko zelo vesel." V naslednji sezoni pa bo kolesaril tudi s posebnim ciljem - v vrhunski formi želi biti tudi avgusta, ko bodo na sporedu olimpijske igre v Riu. "Program dirk bo podoben letošnjemu. Potem pa bi rad formo še stopnjeval vse do Ria. Kot pripravo na Rio pa bom morda predtem v program dodal še dirko po Poljski," je še pojasnil član Katjuše.

Proga v Riu naj bi bila zelo zahtevna. Nastop tam so napovedali številni hribolazci, kot so Christopher Froome, Vincenzo Nibali in Alberto Contador. Froome in Contador bosta vozila na Touru, Nibali se še ni odločil. Špilak pa se bo Touru odpovedal: "Glede na to, da mi tritedenske dirke ne odgovarjajo, bom priprave prilagodil tako, da bom vseeno poskušal ostati konkurečnen ostalim. Mislim, da je zame tudi dirka po Poljski dovolj zahtevna." Sicer pa bomo v Riu Slovenci na cestni dirki lahko računali na štiri kolesarje.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ