Simon Špilak začel ob svetovnem prvaku in s 13. mestom

Simon Špilak začel ob svetovnem prvaku in s 13. mestom
31.01.2019 AVTOR: DZ, vir: Katjuša Alpecin

Tudi v Evropi se je začela kolesarska sezona. Na Majorki je sezono začel Simon Špilak. Predstavil se je tudi Alejandro Valverde.

Na Majorki se je začela tudi »evropska« kolesarska sezona. Že po tradiciji tam organizirajo serijo enodnevnih dirk, ki štejejo za »Challenge Mallorca«. Prva izmed teh dirk je tako že za kolesarji. Ses Salinec je gostil startl, cilj pa je bil v Felanitxu, oziroma na vzponu Coll de San Salvador. Trije ubežniki so bežali večji del 177 kilometrov dolge preizkušnje, a v zadnjih 20 kilometrov je že krepko zmanjšana skupina vstopila skupaj. Najboljši so hranili moči za zaključni vzpon.

Med njimi je bil tudi Simon Špilak, ki očitno veliko pričakuje od prvega dela sezone, saj je spet dokazala, da je na začetku dobro pripravljen. A največ moči je na zadnjem vzponu imel Jesus Herrada iz Cofidisa. Za 11 sekund je ugnal Guillaumeja Martina, Baukeja Mollemo in četrtega Alejandra Valverdeja, ki je v dresu svetovnega prvaka tudi začel tekmovalno sezono 2019. Sledili so še Wellens, Higuita, Konrad, Aru, Barguil, Majka ... Špilak je dirko končal na 13. mestu. Zaostal je za 33 sekund. Med dirko je prišlo tudi do padca. Na tleh se je spet znašel Mikel Landa. Eden izmed adutov Movistarja si je poškodoval ključnico, tako da bo moral na prisilni počitek. Španec je sicer načrtoval, da bo letos nastopil tako na Giru kot na Touru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ