Simon Špilak začel s 74. mestom, med najboljšima odločale stotinke

Simon Špilak začel s 74. mestom, med najboljšima odločale stotinke
08.03.2015 AVTOR: D. Z.
Michal Kwiatkowski je dobil prolog na dirki Pariz-Nica. Le za nekaj desetink je ugnal Rohana Dennisa. Na dirki nastopata tudi Borut Božič in Simon Špilak.

Dirka Pariz-Nica se je začela s 6,7 km dolgim prologom v Maurepasu. Svetovni prvak Michal Kwiatkowski je progo premagal najhitreje, v sedmih minutah in 40 sekundah. Njegova povprečna hitrost pa je znašala kar 52,435 km/h. Ravno toliko kot povprečna hitrost drugouvrščenega Rohana Dennisa. Rekorder v vožnji na eno uro je zaostal le za nekaj desetink.

»Petsto metrov pred ciljem sem vedel, da bo zelo tesno. Poznal sem vmesne čase Tonyja Martina, kar mi je pomagalo pri vzdrževanju ritma. Ključno je bilo tudi to, da sem startal med zadnjimi. Vesel sem tega dosežka, vendar se že veselim nadaljevanje te dirke, ko bom rumeno majico branil s tako močno ekipo, ki jo imamo tukaj. Iz dneva v dan bomo dali vse od sebe. Še vedno sem mlad kolesar. Letos bom dopolnil šele 25 let in se tako še razvijam, pa čeprav sem že veliko dosegel. Zato se veselim novih izkušenj, ki jih bom nabral na tej dirki, « je dejal član Etixx Quick Stepa, ekipe, ki je do te nedelje v tej sezoni zbrala že 16 zmag.

Tretji je bil Michalov klubski kolega pri belgijskem moštvu Tony Martin, ki je zaostal za sedem sekund. Aktualni svetovni prvak v tej disciplini Bradley Wiggins je prolog končal na 12. mestu. Na dirki nastopata tudi dva Slovenca. Simon Špilak je izgubil 32 sekund in je zasedel 74. mesto, Borut Božič je bil 101. Špilak je lani to dirko končal na osmem mestu, predlani na šestem, leta 2012 na četrtem.

Pariz-Nica, prolog
1. Michal Kwiatkowski (Pol) Etixx - Quick-Step 7:40
2. Rohan Dennis (Avs) BMC Racing Team
3. Tony Martin (Nem) Etixx - Quick-Step 0:07
4. Luis Leon Sanchez (Špa) Astana Pro Team 0:10
5. Lars Boom (Niz) Astana Pro Team
6. John Degenkolb (Nem) Team Giant-Alpecin
7. Sylvain Chavanel (Fra) IAM Cycling
8. Michael Matthews (Avs) Orica GreenEdge 0:12
9. Tom Dumoulin (Niz) Team Giant-Alpecin 0:13
10. Geraint Thomas (VB) Team Sky 0:14
11. Tejay Van Garderen (ZDA) BMC Racing Team
12. Bradley Wiggins (VB) Team Sky 0:15
13. Richie Porte (Avs) Team Sky
14. Wilco Kelderman (Niz) Team LottoNL-Jumbo 0:16
15. Jack Bauer (NZl) Cannondale-Garmin Pro Cycling Team
74. Simon Špilak (Slo) Team Katjuša 0:32
101. Borut Božič (Slo) Astana Pro Team 0:38

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ