Simon Špilak zdaj 9., Izaggire dobil kronometer, Lopez v rumenem

Simon Špilak zdaj 9., Izaggire dobil kronometer, Lopez v rumenem
19.06.2016 AVTOR: D. Z.
Švica. Simon Špilak po kronometru 9. Jon Izaggire dobil vožnjo na čas. V rumenem Miguel Angel Lopez.

Podobno, kot na dirki po Sloveniji je bila tudi na dirki po Švici sobota rezervirana za posamični kronometer. Ta je bil dolg 16,8 km, potekal pa je v Davosu. Kronometer je bil nadvse razgiban. Po prvem enkoliko lažjem in hitrejšem delu, so se kolesarji v drugem spopadli tudi z dvema vzponoma.

Prav zato specialisti za vožnjo na čas niso prišli povsem do izraza. Jon Izaggire je bil najhitrejši. Progo je premagal v času 21:31. Miguel Angel Lopez, mladi Kolumbijec, ki vozi za Astano, pa je mnoge presenetil. Za Špancem je zaostal za 18 sekund in je tako zasedel drugo mesto. Fabian Cancellara je bil sekundo počasnejši.

Sledili so Wilco Kelderman, Andrew Talansky, Jonathan Castroviejo, Jarlinson Pantano, Michael Matthews, Geraint Thomas in Tejay Van Garderen. Simon Špilak je postavil 22. čas. Zaostal pa je za minuto in tri sekunde. Jan Polanc je bil 44., Kristijan Koren pa 121. Dan pred koncem nadvse zanimive in preobratov polne dirke je vodstvo prevzel Miguel Angel Lopez.

Andrew Talansky za njim zaostaja za osem sekund, Jon Izaggire na tretjem mestu zaostaja za 16 sekund. Warren Barguil je s prvega zdrsnil na četrto mesto, a ima samo 18 sekund zaostanka. Sledijo Pantano, Kelderman, Van Garderen, Thomas in Simon Špilak, ki na devetem mestu zaostaja za 1:31. Jan Polanc je ohranil 16. mesto. Kristijan Koren je 76.

Tudi zadnja etapa bo potekala v Davosu, ki bo gostil start in cilj. Dolga bo 118 kilometrov. Kolesarji pa bodo morali premagati dva kategorizirana vzpona. Na 52 kilometru bodo prišli na vrh 2315 metrov visokega prelaza Albulapass. Po stotih kilometrih pa bodo prečkali še 2383 metrov visoki Fluelapass. Sledil bo še spust do cilja v Davosu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ