Simon Špilak že povsem blizu najboljšim

Simon Špilak že povsem blizu najboljšim
02.02.2019 AVTOR: DZ, vir: Katjuša / Alpecin

Simon Špilak do petega mesta na Majorki. Govorimo o tretji dirki prve kategorije v seriji Challenge Mallorca. Tokrat se je zmage veselil Tim Wellens.

Na Majorki se nadaljuje serija enodnevnih dirk. Tokrat so kolesarji nastopili na dirki Trofeo de Tramuntana. Soller je gostil start, Deia pa cilj 140 kilometrov dolge preizkušnje prve kategorije. Tudi ta je bila nadvse zahtevna. Kolesarji so morali premagati šest katgoriziranih vzponov. Od tega štiri druge in dva tretje kategorije. Za tak čas so za kolesarji vsekakor že tri zahtevne dirke. Na startu je bil tudi Simon Špilak. Razmere so bile zelo zahtevne, ritem pa od začetka zelo hiter in šele po sto kilometrih dirkanja se je izoblikovala skupina treh ubežnikov.

Lotto Soudal pa je poskrbel, da tudi ta trojica ni bila uspešna. Tako je hitro prišlo tudi do večje selekcije in v ospredju je vztrajalo vsega 30 kolesarjev. Med njimi je bil tudi Simon Špilak. 25 kilometrov pred ciljem je napadel včerajšnji zmagovalec Emanuel Buchmann, v lov za njim pa sta se podala Sergio Higuita in Tim Wellens. Ujela sta ga 12 kilometrov pred ciljem, medtem ko so ostali zaostajali za 40 sekund. Na zadnjem vzponu pa je imel Wellens največ moči in je premagal Buchmanna za 14 sekund. Na tretje mesto se je iz ozadja povzpel Alejandro Valverde, ki je zaostal za dobro minuto. Sledil je Higuita. Potem pa že odlični Simon Špilak. Zaostal je za 1:33.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ