Simon Špilak: "Danes sem hotel napasti"

Simon Špilak: "Danes sem hotel napasti"
16.08.2014 AVTOR: D. Z.
"Danes sem hotel napasti," je takoj po zmagi v 3. etapi dirke po Norveški (Arctic Race) dejal Simon Špilak, ki tako dokazuje, da je spet izvrstno pripravljen.

Dogovorili so se, da mu bodo pomagali
Simon Špilak je pot do zmage začel tlakovati dobre štiri kilometre pred ciljem, ko je odločno napadel in pri tem napadu vztrajal, tako da mu je kmalu lahko sledil le Steven Kruijswijk.

»Načrtovali smo, da bi napadel na najstrmejšem delu vzpona. Potem, ko nam je včeraj uspelo zmagati s Kristoffom, smo se danes dogovorili, da bodo pomagali meni, « je pojasnil Špilak. In spet je okusil slast zmage. Potem, ko je za njim izjemen prvi del sezone, a je moral Tour de France zaradi težav z želodcem predčasno zapustiti.

»Lepo je. Po Touru, ko sem odstopil zaradi težav z želodcem, sem si vzel deset dni počitka. Dobro sem se regeneriral. Krajše dirke mi bolj ustrezajo, « je še dejal takoj po prihodu v cilj. Zdaj je šesti v skupnem seštevku, a zadnja etapa na dirki po Norveški bo spet namenjena sprinterjem, tako da bo novo priložnost dobil njegov klubski kolega Alexander Kristoff. »Verjamem vase. Ljudje pravijo, da sem trenutno nepremagljiv, vendar so me že danes premagali. Res upam, da bom spet zmagal in to prav v zadnji etapi te dirke, « je dejal Kristoff.

Kruijswijk mu je lahko le sledil
Da je bil v tretji etapi Špilak preprosto najmočnejši, je priznal tudi tisti, ki mu je premoč moral priznati kot zadnji. Torej Kruijswijk, ki pa se je potolažil s prevzemom vodstva v skupnem seštevku.

»Zaključni vzpon je bil zaradi močnega vetra zelo nepredvidljiv. Zato smo skupino držali skupaj in opazovali konkurenco. Sledil sem Špilakovemu napadu. Potem sem videl, da Larsa Pettra ni z nama, tako da sem Špilaku samo sledil, tako da se skrbel, da bi vodstvo v skupnem seštevku ostalo v naši ekipi, « je dejal Kruijswijk.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ