Simon Špilak: Dosežek za motivacijo pred Baskijo in Romandijo

Simon Špilak: Dosežek za motivacijo pred Baskijo in Romandijo
15.03.2015 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak je po izjemnem uspehu spregovoril nekaj beseda za uradno spletno stran moštva Katjuša.

Simon Špilak je na dirki Pariz-Nica dosegel dve drugi mesti. Po sobotni etapi je še v nedeljskem gorskem kronometru pokazal izvrstno pripravljenost. Za nagrado je prestižno dirko končal na tretjem mestu. Z istim časom kot drugi Michal Kwiatkowski in natančno pol minute za zmagovaclem. Richie Porte je to dirko dobil že drugič.

»Moj cilj je bil, da se v skupnem seštevku te dirke povzpnem na oder za zmagovalce. Zato sem vesel, da mi je to danes uspelo. Mislim, da je bila naša taktika v včerajšnji etapi prava. Pridobil sem nekaj pomembnih sekund, ki so mi danes pomagale, da sem prišel na stopničke, « je za uradno spletno stran moštva Katjuša dejal Špilak. »Danes sem bil zelo motiviran. Vedel sem, da sem lahko zelo dober in dal sem vse od sebe. Ta kronometer v Nici mi je všeč. Ta dosežek mi daje še večjo motivacijo pred naslednjimi cilji. To sta dirka po Baskiji in dirka po Romandiji, « je še dodal Špilak.

»Tako kot včeraj je bil tudi tokrat vreme zelo slabo. Dež, mraz in močan veter v zadnjem kilometru. Simon pa je bil zelo motiviran. Zanj smo si z avtomobilom še enkrat ogledali progo. Poznal pa jo je tudi iz prejšnjih let. Bil je zelo močan. Drugo mesto v kronometru to tudi dokazuje. S tem dosežkom smo zadovoljni. Za ekipo je to na začetku sezone pomemben rezultat, « pa je dodal športni direktor Dimitrij Konjišev. Špilak tako nadaljuje serijo odličnih uvrstitev na dirki Pariz-Nica. Lani je bil osmi, predlani šesti, leta 2012 je zasedel četrto mesto, leta 2011 pa je bil 13.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ