Simon Špilak: Vsako leto boljši

Simon Špilak: Vsako leto boljši
21.10.2013 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak na dirki v Podsmreki sicer ni nastopil, je pa prišel po nadvse zasluženo nagrado - zlato Scottovo kolo, ki si ga je prislužil po zares izjemni sezoni.

"Zelo dobra sezona"
Med člani se zlato Scottovo kolo podeli tistemu kolesarju, ki zbere največ točk na najprestižnejši Svetovni lestvici. In na tej je – vsaj kar se Slovencev tiče – zares kraljeval Simon Špilak. Zbral je 199 točk in zasedel končno 21. mesto, bil pa je tudi med desterico, in sicer sedmi.

»Prvi del sezone je bil zelo dober. Drugi sicer ne tako, vendar, če gledamo vse skupaj, potem je to bila zelo dobra sezona, « je po prejemu nagrade povedal 27 letni kolesar Katjuše, ki je priznal, da je že pred sezono nekako pričakoval, da se bo še izboljšal in to mu je letos tudi uspelo.

Dve zmago na enodnevnih dirkah
Med številnimi izjemnimi uspehi, se lahko pohvali tudi s tem, da je v najtežji etapi na dirki po Romandiji ugnal celo Christopherja Frooma. Bil je izjemen predvsem na krajših etapnih dirkah, kot so dirka po Andaluziji, dirka Pariz-Nica, dirka po Romandiji, dirka po Baskiji.

Dobil pa je tudi enodnevno preizkušnjo ekstra kategorije v Frankfurtu in prve kategorije za VN Miguela Induraina v Španiji. Zares neverjetno. In kje ga bomo lahko gledali v naslednji sezoni?

Program za sezono 2014 je podoben
»Upajmo, da bom vsako leto više. Mislim, da bo program dirk podoben letošnjemu, tako da na dirkah, kjer sem že letos nastopal, « je jasen Špilak. O slabšem drugem delu sezone pa: »Žal se vse ni izteklo. Včasih se pač ne. Mogoče zaradi utrujenosti. Poleg tega je bila na zadnjih dirkah tudi vročina, ki mi pač ne ustreza. « A vseeno.

Imel je daleč najboljšo sezono in tako je lahko sploh prvič v karieri v članski kategoriji osvojil zlato Scottovo kolo. Bil pa je že najboljši med mlajšimi člani. Drugo mesto je v boju za to nagrado pripadlo Borutu Božiču, tretji pa je bil junak zadnje etape zadnje dirke svetovne serije Luka Mezgec. »To je vsekakor lepa vzpodbuda za naprej in nagrada za trdo delo v tej sezoni, « je priznal Špilak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ