Simon Yates dobil kronometer v Franciji

Simon Yates dobil kronometer v Franciji
14.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki Pariz-Nica je bila na sporedu posamični kronometer, ki ga je dobil Simon Yates. Vodi še vedno Michal Kwiatkowski.

Na dirki Pariz-Nica je bila za kolesarje, ki se borijo za končno zmago vsekakor zelo pomemben dan. Na sporedu je bila posamična vožnja na čas. Dolga je bila 25,5 km, start in cilj pa je gostil Barbentane. Po včerajšnji etapi je vodstvo v skupnem seštevku prevzel Michal Kwiatkowski. Na startu je bilo še 149 kolesarjev. Simon Yates, sicer bolj poznan kot hribolazec pa je tokrat blestel in postavil čas 30:26. Izkoristil je tudi razgibano traso, ki je hribolazcem omogočala, da so lahko konkurirali specialistom za take preizkušnje. Na polovici trase je bil namreč kilometer dolg vzpon s 4-odstotnim povprečnim naklonom.

V zadnjih letih sem veliko časa posvetil kronometru, vendar pa nisem pričakoval, da bom danes tako hiter. Na startu sem menil, da je trasa po meri specialistov za kronometer. Zato sem zelo vesel."
Simon Yates


Sicer so za njim startali še nekateri specialist za kronomter, a najbolj se mu je uspel približati Nils Politt. Zaostal je za sedem sekund. Kwiatkowski je postavil tretji čas. Zaostal je za 11 sekund. Sledili so Van Garderen, Daniel Martinez, Egan Bernal, Lawson Craddock, Tom Scully in Marc Soler. Najboljši izmed treh Slovencev je bil Kristijan Koren na 83. mestu. Skupni seštevek? Kwiatkowski ima 15 sekund prednosti pred moštvenim kolegom pri Skyju Eganom Bernalom. Tretji je s 24 sekundami zaostanka Luis Leon Sanchez. Sledijo Kelderman, Jungels, Quintana, Grossschartner, Haig, Molard in Bardet. Simon Špilak je 88., Kristijan Koren 106., Luka Mezgec 119.


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ