Simon Yates zaradi zdravniške napake padel na dopinški kontroli

Simon Yates zaradi zdravniške napake padel na dopinški kontroli
29.04.2016 AVTOR: D. Z.
Simon Yates, sicer član Orice GreenEdga je padel na dopinški kontroli. Našli sledi terbutalina. Zdravnik očitno pozabil zaprositi za TUE.

23-letni Simon Yates vozi za Orico GreenEdge. Pri avstralski ekipi so že potrdili, da so 22. aprila prejeli obvestilo s strani Mednarodne kolesarske zveze, da je Simon Yates padel na dopinški kontroli. Pozitiven je bil vzorec, ki so ga odvzeli 12. marca po šesti etapi dirke Pariz-Nica. V vzorcu so našli sledi terbutalina.

Pri ekipi so v izjavi za javnost zapisali, da je to snov vseboval inhalator, ki ga Yates uporablja za zdravljenje astme. Na to naj bi ekipni zdravnik tudi opozoril pri jemanju vzorca. Substanco pa so Yatesu predpisali ob zdravljenju simptomov astme. Obenem naj bi glavni zdravnik ekipe naredil največjo napako, saj ni zaprosil za t. i. TUE oziroma terapevtsko izjemo.

»Gre za človeško napako. Zdravnik je že prevzel vso odgovornost. Simon ni storil ničesar prepovedanega. Ekipa prevzema vso odgovornost in želimo poudariti, da v tem procesu povsem podpiramo Simona, « so zapisali v izjavi za javnost. Obenem pa poudarili, da do nadaljnega situacije ne bodo komentirali, saj želijo vsa zaplet najprej pojasniti možem na UCI.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ