Simone Consonni: Neverjetno je dvigniti roke v zrak

Simone Consonni: Neverjetno je dvigniti roke v zrak
14.06.2018 AVTOR: DZ, foto: Vid Ponikvar / Sportida

“Ko je padel Groenewegen, sem bil praktično ob njem,” je zaključek 1 etape na dirki po Sloveniji opisal presrečni zmagovalec Simone Consonni.

Na dirki po Sloveniji smo v prvi etapi pričakovali zmago enega izmed sprinterskih zvezdnikov, a na koncu se je zmage veselil Simone Consonni. Italijan je bil v zaključku najbolj spreten in je imel tudi največ sreče. Tu je krajši pogovor z njim.

Kaj vse se je dogajalo v zaključku?
Nepričakovano, a zmago sem lovil že od lanskega leta. Zaključek je bil zares nevaren. Prišlo je do dveh padcev. Tu v zaključku sem našel prostor in imel prave noge, tako da mi je uspelo zmagati.

Boj z Pelucchijem in Bonifaziem je bil kar napet?
Videl sem, da sta me prehitela, vendar sta se borila med sabo in potem naredila prostor. To mi je uspelo izkoristiti. Zame je to zares lepa zmaga. Vesel sem tudi zaradi ekipe.

Na prvem mestu smo pričakovali enega izmed zvezdnikov, potem pa ste prišli vi. Kako ste presenetili velikane sprinta?
LottoNL Jumbo in Ewanova ekipa so narekovali res hiter ritem. Z vsemi temi sprinterji je bil zaključek res nevaren. Z malo sreče sem vse obvladal in uspelo mi je zmagati.

Kje ste bili, ko je prišlo do padca?
Ko je padel Groenewegen sem bil praktično ob njem. Na srečo sem se temu padcu izognil. Pred sprintom sem se uspel prebiti naprej, tako da mi je potem uspelo.

O čem ste razmišljali v zaključnem sprintu. Ste verjeli, da vam lahko uspe?
Čutil sem, da sem našel pravo hitrost. Sicer sem v zadnji ovinek prišel nekoliko v ozadju, vendar mi je uspelo odpeljati svojo linijo. Brez zaviranja in spreminjanja smeri. Neverjetno je dvigniti roke v zrak.

Ste imeli načrt, komu morate v zadnjih kilometrih slediti?
V takih zaključkih je težko vnaprej reči, da bom sleidl recimo Katjuši ali Lottu, saj v vsakem ovinku prihaja do sprememb.

Kdaj ste vedeli, da vam je uspelo dobiti etapo?
Vedel sem šele povsem na črti. Pelucchija in Bonifazia sem namreč prehitel vsega deset metrov pred ciljem. Uspelo je.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ