Sivcovu dirka po Hrvaški, Domen Novak najboljši Slovenec

Sivcovu dirka po Hrvaški, Domen Novak najboljši Slovenec
22.04.2018 AVTOR: D. Z.
Konstantin Sivcov je dobil četrto dirko po Hrvaški. Najboljši Slovenec pa njegov klubski kolega pri Bahrainu Meridi Domen Novak na desetem mestu.

Končala se je že četrta dirka po Hrvaški, oziroma Tour of Croatia, kot je njeno uradno ime. Govorimo o šestdnevni dirki ekstra kategorije, na kateri je nastopalo 15 Slovencev.

Letos jim ni uspelo priti do etapne zmage. Še najboljši je bil Jan Tratnik, ki je v etapi zasedel tretje mesto, medtem ko je bil Tadej Pogačar v kraljevski etapi do Učke peti. Tudi v zadnji etapi Slovenci niso bili povsem v ospredju. Ta jih je vodila od Samobora do Zagreba. Dolga je bila 152 kilometrov. Etapa je v zaključku nadvse zahtevna, tako da ni prišlo do tistega pravega sprinta večje glavnine.

Po dobrih treh urah in 21 minutah sta se najbolje znašla kolesarja moštva Bardiani CSF. Zmagal je Paolo Simion, ki je za 11 sekund ugnal Mirca Maestrija. Tretji je bil Eduard Michael Grosu. Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič na sedmem mestu. Kljub vsemu v skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Konstantin Sivcov je uspel obdržati majico vodilnega in je prav v zadnji etapi celo še nekoliko povečal prednost pred Pietrom Weeningom. Na koncu je ta znašala 11 sekund.

Na tretjem mestu je dirko končal Jevgenij Gidič. Najboljši med mladimi kolesarji je za zmagovalcem zaostal za minuto in sekundo. Član Adrie Mobila Radoslav Rogina je bil četrti. Sledili so Eg, Pearson, Nych, Brambilla, Lastra in na desetem mestu najboljši Slovenec Domen Novak, ki je na letošnji dirki nosil številko ena. Tadej Pogačar je dirko končal na 13. mestu, Žiga Ručigaj je bil 19., Jani Brajkovič 26., Jure Golčer 27., Matej Mohorič 31. … Sivcov je na prestolu nasledil Vincenza Nibalija, ki je lani dirko dobil ravno tako v dresu Bahraina Merida. Ekipa je letos na Hrvaškem slavila tri etapne zmage.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ