"Skesanci" zdaj še proti vodilnima na Uciju

"Skesanci" zdaj še proti vodilnima na Uciju
02.11.2012 AVTOR: D. Z.
Novinar Paul Kimmage ter nekateri nekdanji kolesarji, tudi Floyd Landis in Frankie Andreau, bodo zaradi blatenja njihovih imen tožili zdajšnjega predsednika UCI Pata McQuaida in nekdanjega Heina Verbruggena.

Pat McQuaid in Hein Verbruggen sta pred dnevi umanila tožbo zaradi klevetanja proti prej omenjenemu Paulu Kimmageu, ki je strasten zagovornik čistega kolesarstva. A Kimmage s tem očitno ni bil zadovoljen.

Zdaj je naznanil, da bo tako McQuaida kot Verbruggena tožil, ker sta v javnosti blatila njegovo ime in tudi zaradi suma goljufije. Pri tem pa se mu bodo pridružili nekdanji kolesarji, ki so priznali jemanje nedovoljenih poživil.

Pridružili so se mu še Stephen Swart, Frankie Andreu, Floyd Landis, Christophe Bassons, Nicolas Aubier, Gilles Delion in Graham Obree ... Vsi ti so v preteklosti javno spregovorili o dopingu v kolesarstvu, vendar naj bi jih takrat tudi vodilni pri Uciju zmerjali z lažnivci, strahopetci in barabami.

Obtožnica je bila vložena na sodišču v švicarskem Veveyju. Kimmageov odvetnik Cedric Aguet je sporočil, da je Kimmage sodišče opozoril tudi na to, da obstaja utemeljen sum, da naj bi vsaj Hein Verbruggen Lanceu Armstrongu pomagal do tega, da je Američan na nedovoljen način prišel do velike količine denarja.

Značke: Cestno
Komentarji
Yebach 02.11.2012 08:39

It has begun.

LukecKukec 02.11.2012 09:19

Tako je! Če se že kaj gredo naj zadeve speljejo do konca na vseh frontah!

vrhi 02.11.2012 11:37

Vsaka palica ima  dva konca.kul

BullshitMan 02.11.2012 12:13

Bullshit detected!

1. Pat &Hein tozbe nista umaknila, ampak zacasno zaustavila vse nadaljne postopke glede tozbe.
Vir: velonews.competitor.com/2012/ 10/news/uci-to-establish-indep endent-commission-suspends-kim mage-lawsuit_262661

2. Kimmage je tozbo vlozil sam, vendar je to storil predvsem v cast ostalim nastetim kolesarjem/doktorjem, katere sta Pat &Hein takisto blatila med tem, ko so govorili resnico.
Vir: www.cyclismas.com/2012/11/pau l-kimmage-shows-that-the-best - defense-is-a-good-offense/ 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ