"Skesanci" zdaj še proti vodilnima na Uciju

"Skesanci" zdaj še proti vodilnima na Uciju
02.11.2012 AVTOR: D. Z.
Novinar Paul Kimmage ter nekateri nekdanji kolesarji, tudi Floyd Landis in Frankie Andreau, bodo zaradi blatenja njihovih imen tožili zdajšnjega predsednika UCI Pata McQuaida in nekdanjega Heina Verbruggena.

Pat McQuaid in Hein Verbruggen sta pred dnevi umanila tožbo zaradi klevetanja proti prej omenjenemu Paulu Kimmageu, ki je strasten zagovornik čistega kolesarstva. A Kimmage s tem očitno ni bil zadovoljen.

Zdaj je naznanil, da bo tako McQuaida kot Verbruggena tožil, ker sta v javnosti blatila njegovo ime in tudi zaradi suma goljufije. Pri tem pa se mu bodo pridružili nekdanji kolesarji, ki so priznali jemanje nedovoljenih poživil.

Pridružili so se mu še Stephen Swart, Frankie Andreu, Floyd Landis, Christophe Bassons, Nicolas Aubier, Gilles Delion in Graham Obree ... Vsi ti so v preteklosti javno spregovorili o dopingu v kolesarstvu, vendar naj bi jih takrat tudi vodilni pri Uciju zmerjali z lažnivci, strahopetci in barabami.

Obtožnica je bila vložena na sodišču v švicarskem Veveyju. Kimmageov odvetnik Cedric Aguet je sporočil, da je Kimmage sodišče opozoril tudi na to, da obstaja utemeljen sum, da naj bi vsaj Hein Verbruggen Lanceu Armstrongu pomagal do tega, da je Američan na nedovoljen način prišel do velike količine denarja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ