Skesani Hamilton bo izdal avtobiografijo

Skesani Hamilton bo izdal avtobiografijo
14.08.2012 AVTOR: D. Z.
Tyler Hamilton. Nekdanji zvezdnik in skesani grešnik, ki je ob priznanju jemanja nedovoljenih poživil obtožil tudi Lancea Armstronga, je razkril, da bo izdal avtobiografijo.
Tyler Hamilton je dolgo zanikal jemanje nedovoljenih poživil, po končani karieri pa se je vseeno zlomil in v intervjuju za oddajo 60-minutes priznal, da si je do rezultatov pomagal na nedovoljen način. Obenem pa je jemanja nedovoljenih poživil obtožil tudi Lancea Armstronga.

Med letošnjimi olimpijskimi igrami je prišlo do novega preobrata. Tyler Hamilton je na olimpijskih igrah leta 2004 osvojil zlato medaljo v vožnji na čas. Takrat je padel na dopinški kontroli, vendar pa mu kolajne niso odvzeli, ker so vzorec B nepravilno shranili. Vendar pa je Hamilton že na Vuelti istega leta spet padel na dopinški kontroli.

Takrat so mu spet dokazali, da si je do rezultatov pomagal s transfuzijo krvi. Iz Mednarodnega olimpijskega komiteja so zdaj sporočili, da mu bodo medaljo odvzeli in jo predali takrat drugemu Vjačeslavu Jekimovu. Srebrno medaljo bo prejel Bobby Julich, bronasto pa Michael Rogers.

Zdaj pa je Hamilton sporočil, da bo izdal avtobiografijo, v kateri naj bi izdal marsikatere podrobnosti iz njegovega življenja. Soavtor te knjige bo Daniel Coyle, ki je v preteklosti že napisal knjigo z naslovom "Vojna Lancea Armstronga", v kateri je opisal Armstrongovo pot do osvojitve šeste dirke po Franciji.

"Ko sva se s Tylerjem pogovarjala, sem spoznal, da je to lahko enkratna priložnost. Nihče še ni imel vpogleda v avtobus, za zaprtimi vrati. Po dveh letih in več kot dvesto intervjujih. Po obsiku ključnih lokacij v Španiji in Franciji mi je Tyler omogočil popoln vpogled v njegovo zgodovino," je med drugim dejal Coyle. Obenem je poudaril, da je Tylerjeve besede preveril pri večjemu številu "neodvisnih" virov, tudi pri njegovih nekdanjih klubskih kolegih.

Nekateri naj bi prav za to knjigo prvič javno spregovorili o Tylerju. "To je klasična zgodba o človeških ambicijah in posledicah dejstva, da si želiš zmagati za vsako ceno," je še dodal Coyle. O avtobiografiji je spregovoril tudi Hamilton, ki je poudaril, da je na idejo prišel po pričanju pred preiskovalci agencija FDA, ki so zbirali dokaze proti Lanceu Armstrongu.

"To sem v sebi zadrževal daleč predolgo. Spoznal sem, da je to zgodba, ki jo moram povedati. Mislim, da ko bodo ljudje, potem, ko bodo prebrali, kako je bilo, kako je sistem deloval, kako smo to počeli in kako smo se počutili, spoznali, da je ta zgodba pomembnejša od vsake druge zgodbe iz individualnega športa. Ljudi hočem popeljati v naš svet. Zato, da bodo lahko doumeli, kakšna življenja smo živeli," je dejal zdaj 41-letni Hamilton.

Naslov avtobiografije naj bi bil: Skrivnostna dirka: Vpogled v zakulisje dirke po Franciji: Doping, prikrivanja in zmaga za vsako ceno. Avtobiografija naj bi izšla 18. septembra. Kako nenavadno? Ravno takrat, ko bo 41. rojstni dan praznoval Lance Armstrong. Je to lahko naključje?

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ