Skrajšati dirko po Španiji?

Skrajšati dirko po Španiji?
12.11.2013 AVTOR: D. Z.
Direktor dirke po Španiji Javier Guillen je priznal, da med drugim razmišlja tudi o skrajšanju tritedenske preizkušnje, a je zaenkrat to zgolj ideja.

Za organizacijo dirke je zadolžena agencija Unipulblic, ki je že v večinski lasti agencije ASO, torej agencije, ki organizira tudi Tour de France in številne enodnevne klasike.

Direktor Vuelte Javier Guillen pa je medijem sporočil, da se ukvarja z vprašanjem, kako narediti dirko po Španiji še bolj popularno, dinamično, zanimivo. Ena izmed idej je, da bi Vuelto skrajšali. Tako bi tri tedne trajala samo še Giro in Tour.

Na Vuelto mnogi zvezdniki namreč ne pridejo, ker so po naporni sezoni že pošteno utrujeni in se ne počutijo dovolj spočite, da bi na visoki ravni oddirkali še septembrsko tri tedne trajajočo preizkušnjo. Tako bi lahko Vuelta trajala samo dva tedna.

»Tudi skrajšanje dirke s tritedenskega formata mora biti narejeno iz pravih razlogov. To bi naredili, če bi se sam koledar dirk spremenil in bi se s tem strinjali tudi organizatorji ostalih dirk. A obenem bi morali dobiti zagotovilo, da bomo za skrajšanje dobili nekaj v zameno. To pomeni, da bi potem lahko računali na to, da bi v naslednjih letih pri nas redno dirkali Froome, Contador, Purito. Potem bi se s skrajšanjem strinjali, « je za časopis AS dejal Guillen.

Obenem je poudaril, da Vuelta zagotovo ne bo izgubila tistega, po čemer je znana. Kratkih etap s številnimi kratkimi, a strmimi in eksplozivnimi vzponi in etap, ki se na takih vzponih tudi končajo. Obenem je dodal, da si želi, da bi Vuelto še bolj približali gledalcem pred televizorji.

Da bi postala bolj gledljiva in da bi posledično še boljše predstavili turistične znamenitosti Španije: »Tako deluje Tour. Sodeč po sliki, ki jo doma vidijo gledalci, se zdi, kot da v Franciji sploh ni slabih in grdih stvari. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ