Sky Bernalu ponudil petletno pogodbo

Sky Bernalu ponudil petletno pogodbo
05.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Prav nevenrjetno in vsekakor nenavadno za kolesarstvu. Vodilni pri moštvu Sky in Egan Bernal so podpisali kar petletno pogodbo. Vse do konca sezone 2023.

“Zelo sem vesel, da sem lahko podpisal novo pogodbo s Skyjem. Zame je to novo poglavje v karieri. Vem, da je pet let dolgo obodboje in je to nekaj, kar je za kolesarstvo neobičajno. A ekipa je odlična. Ponudijo mi vse, kar bi si lahko želel. Veselim se prihodnosti,” je v izjavi za javnost dejal Egan Bernal. Še lani je dirkal za Androni Giocatolli in bil tudi na dirki po Sloveniji. Letos pa je blestel na nekaterih World Tour dirkah, tudi na dirki po Romandiji, ki jo je dobil Primož Roglič.

Bernal je bil drugi, dobil pa je dirko po Kaliforniji. Lani je zdaj 21-letni kolesar dobil dirko Tour de l’Avenir. “Moj cilj je, da se še naprej razvijam. Da se učim od najboljših in jim pomagam. Obenem pa, da postanem pomemben član ekipe. Zame ni boljše ekipe, kot je Sky. To je sanjska ekipe. Ne želim si biti kje drugje,” je še dodal Bernal, ki je letošnji Tour končal na 16. mestu. V zadnjih gorskih etapah v Pirenejih pa je Thomasu in Froomu nudil ogromno pomoči.

Na klasiki v San Sebastianu je padel, zdaj pa se po poškodbi – že druga v tej sezoni – vrača v karavano na enodnevnih dirkah v Italiji. “To je pomemben trenutek pri razvoju ekipe. Petletne pogodbe v kolesarstvu so izjeme, vendar pa je Egan izjemen talent. To je jasen znak, kako verjamemo v Eganal. V naslednjih letih lahko dobi največje dirke na svetu,” pa je v izjavi za javnost dejal glavni mož britanske ekipe Dave Brailsford: “Egan je del naslednje generacije pri Skyju. Je naš naslednji veliki adut za tritedenske dirke. Je velik talent, ki je to že dokazal in bo postajal samo še boljši.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ