Sky in Pinarello podaljšala sodelovanje do leta 2020

Sky in Pinarello podaljšala sodelovanje do leta 2020
19.07.2016 AVTOR: D. Z.
Pri Skyu in Pinarellu so razkrili, da so podaljšali sodelovanje še za naslednja štiri leta.

Zanimivo. Pri Skyu že od samega začetka, od leta 2010 uporabljajo kolesa Pinarello. Očitno sta obe stranki zelo zadovoljni z izkupičkom in uslugami, tako da so zdaj sporočili, da so podaljšali sodelovanje. Tako bodo kolesarji zvezdniškega moštva na kolesih italijanske znamke vozili vsaj do konca sezone 2020.

S skupnimi močmi so trikrat dobili dirko po Franciji, obeta pa se jim četrta zmaga. Še tretjič se ji bliža Chris Froome, medtem ko je prvo zmago na Touru za Sky priboril Bradley Wiggins. Skupaj so predstavili kar nekaj novih modelov koles, kot so DOGMA 60.1, Dogma 2, DOGMA 65.1, DOGMA F8, DOGMA K8-s in še Xlight model. Omenimo še kolesa za kronometer: Graal, Bolide in Bolide TT.

Vasilij Kirijenka in Bradley Wiggins sta prav v vožnji na čas postala svetovna prvaka. »Evolucija se ne ustavi in še vedno imamo veliko željo, da rastemo skupaj s Skyem. Imamo še ogromno idej, s katerimi bi lahko Sky popeljali še višje, « je dejal glavni mož italijanskega podjetja Fausto Pinarello: »Smo partnerji najboljše ekipe, ki je kdajkoli delovala v kolesarstvo. Vsaj z vidika organizacije, profesionalizma in rezultatov. «

Sicer pa je podjetje leta 1952 v Trevisu ustanovil Giovanni Pinarello. Prvo zmago na Touru je s kolesom te znamke dosegel Pedro Delgado leta 1988. Tudi Miguel Indurain je vozil kolesa Pinarello, pa potem Bjarne Riis in Jan Ullrich in Oscar Pereiro.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ