Sky in Richie Porte na dirki po Sloveniji

Sky in Richie Porte na dirki po Sloveniji
02.04.2015 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani moštva Sky smo zasledili, da imajo v programu tudi nastop na dirki po Sloveniji, direktor dirke Bogdan Fink je potrdil, da je na seznamu tudi Richie Porte.
Dirka po Sloveniji bo potekala od 18. do 21. junija in to dirko ima prvič do zdaj v programu tudi moštvo Sky. Na njihovi spletni strani je objavljen seznam dirk. Junija bodo nastopili na dveh preizkušnjah World Toura - Criterium du Dauphine in na dirki po Švici - in tudi na dirki po Sloveniji. Seznama kolesarjev, ki bodo pri nas nastopili sicer ni, zato pa je Bogdan Fink za TV Slovenija potrdil, da bo Sky zares prišel v Slovenijo.

Na prvotnem seznamu je tudi trenutno vodilni na svetovni lestvici World Tour Richie Porte. "Letošnja konkurenca bo kot vsako leto zelo močna. Lahko potrdim, da bo na startu tudi britanska ekipa Sky. To so potrdili. Na seznamu je tudi trenutno vodilni v World Touru Richie Porte. Potem je tu Katjuša in ostali, tako kot vedno," nam je pojasnil Fink, ki pa je za TV Slovenija dejal, da je bila Portova želja, da v traso uvrstijo kronometer in da je dirka dovolj zahtevna, da se bo po odpeljani dirki po Italiji lahko pripravil na francoski Tour.

Kronometer bo, tako kot vsako leto, v Ljubljani," je še dejal Fink. Celotna trasa dirke ostaja skrivnost in jo bodo organizatorji razkrili na uradni predstavitvi. Je pa zdaj že jasno, da na dirki ne bo Orice GreenEdga. Zaradi spremembe lastništva njihovega enega izmed sponzorjev, morajo v tistem času na drugo dirko. Očitno pa se Fink s tem ne obremenjuje: "Z Orico smo imeli že podpisano pogodbo, potem pa smo prišli do skupnega dogovora, saj so želeli na drugo dirko. Zagotovili pa so nam, da se vrnejo leta 2016. Z njimi dobro sodelujemo."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Anquetil.J 03.04.2015 09:47

Bravo fantje zaposleni v SKY - u.

kuki12 03.04.2015 12:16

Tako fascinantna novica, da sem preveril datum, da ni prvi april hehe, ker to pa je dosežek vseh vpletenih v akcijo. Čestitke vsem, ki so se pri tem angažirali. Le še TV prenos manjka, sicer pa vemo za kaj. Bravo, še enkrat. 

HD75 03.04.2015 21:10

Lahko rečem le WELCOME RICHIE.

Kittel 03.04.2015 21:38

Vsekakor bomo ob cesti!

 

Neuradno bo "kraljeva" etapa spet na Tri kralje. In to DVAKRAT !!

 

frano 03.04.2015 21:48
Pri petih nasih fantih zaposlenih v SKY-u se pa ze spodobi da pridejo dirkat tud k nam .....
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano