Sky se je odpovedal spornemu zdravniku

Sky se je odpovedal spornemu zdravniku
10.10.2012 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Sky so sporočili, da v prihodnje ne bodo več sodelovali z zdravnikom Geertom Leindersom, ki se je med dirko po Franciji znašel v nemilosti medijev.

Geert Leinders je bil uradni zdravnik ekipe Rabobank vse do konca sezone 2009, pod njegovim vodstvom pa je med drugim prišlo tudi do afere Michael Rasmussen. Mediji pa so proti temu zdravniku zagnali pravi linč med letošnjo dirko po Franciji, ko so vsi iskali razloge za neverjetne predstave kolesarjev Skyja.

Leindersa v ekipi za Tour de France sploh ni bilo, vseeno pa so se mediji nanj spravili zaradi sumljive preteklosti, saj je nekdanji Rabobankov menedžer Theo De Rooy priznal, da so tudi klubski zdravniki vsaj vse do leta 2007 vedeli in obenem dopuščali jemanje nedovoljenih poživil v nizozemski ekipi.

Leinders s Skyjem sodeluje vse od zime leta 2010, vendar ni uradni zdravnik ekipe. Glavni menedžer Skyja Dave Brailsford je takoj po izbruhu afere poudaril, da bodo uvedli interno preiskavo in da bodo Leindersa tudi zaslišali. Ta preiskava je zaključena, iz Skyja podrobnosti niso razkrili, je pa Skyjev predstavnik za stike z javnostjo poudaril, da z Leindersom sodelovanja preprosto ne bodo podaljšali, saj je zdravnik s Skyjem sodeloval zgolj kot zunanji sodelavec:

»To sodelovanje se je zdaj končalo. Kot smo obljubili, smo to poletje podrobno pregledali njegovo delo, se z njim, kolesarji in preostalim zdravniškim osebjem pogovorili. V njegovo delo in v sodelovanje ne dvomimo. Poleti smo že dodali nekaj novih ljudi, ki niso tako povezani s kolesarstvom. Neprestano iščemo najboljši način, kako podpirati naše kolesarje. «

vir: cyclingnews.com

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ