Sky v lovu za mladimi kolesarji

Sky v lovu za mladimi kolesarji
28.08.2017 AVTOR: D. Z.
Podpisali so pogodbo z Eganom Bernalom, zdaj pa so objavili še imeni dveh mladih kolesarjev: Pavel Sivakov in Kristoffer Halvorsen.

Pri sicer zvezdniškem moštvu Sky so očitno trdno odločeni, da v svoje vrste privabijo najbolj nadarjene mlade kolesarje. Oči imajo uprte v kolesarje, rojene leta 1996 in 1997.

Že smo pisali o tem, da so podpisali pogodbo s Kolumbijcem Eganom Bernalom, ki velja za enega izmed najboljših hribolazcev svoje generacije. Dobil je tudi dirko Tour de l’Avenir. Poleg Bernala je letos na najtežjih etapnih dirkah za mlade blestel tudi Rus Pavel Sivakov. Zanimivo. Rus ni prestopil v Katjušo Alpecin, ampak so s pogodbo pohiteli pri Skyju.

Sivakov, odličen v vožnji na čas in na vzponih, je podpisal triletno pogodbo. Letos je dobil prestižno dirko po Italiji za mlade kolesarje, dobil je zadnjo etapo na dirki Tour de l’Avenir, obenem pa je bil tudi najboljši na gorskih ciljih. Dobil je tudi zahtevno etapno dirko po pokrajini Valle d’Aosta, pa dirko Ronde de l’Isard … Vse to v prvih dveh letih med mlajšimi člani. Nič čudnega, da so si kolesarja moštva BMC Development Team mnogi želeli.

“Do zdaj sem dobro nastopal na etapnih dirkah in po mojem mnenju je Sky najboljša ekipa za etapne dirke na svetu. Menim, da lahko v tej ekipi naredim največji napredek, ” je dejal Sivakov: “Pri ekipi so mi dejali, da ni nobenega pritiska, in da se lahko osredotočim zgolj na napredek in na to, da se učim. Vendar pa se že veselim vsega in tudi tega, da bom odigral svojo vlogo v tej ekipi. ” Športni direktor Nicolas Portal pa je dejal, da je Rus zelo nadarjen in da lahko postane eden izmed najboljših kolesarjev za etapne dirke na svetu: “Poznam ga še nekaj let. Ima dobro ozadje, saj sta bila že starša kolesarja. Odrasel je ob vznožju Pirenejev in morda je zato tako dober hribolazec. Je pa tudi zelo dober kronometrih.

Če smo do zdaj govorili o dveh hriboalzcih, ki bosta blestela na etapnih dirkah, pa omenimo še en prestop. Pri Skyju so v svoje vrste pridobili tudi še aktualnega svetovnega prvaka med mlajšimi člani – naslov je osvojil lani v Katarju. Govorimo o 21-letnem Norvežanu Krisrofferju Halvorsenu. Je eden izmed serije mladih Norvežanov, ki blestijo na dirkah. Pred dnevi je dobil tretjo etapo na dirki Tour de l’Avenir.

Na dirki je osvojil tudi majico najboljšega po točkah. Seveda govorimo o sprinterju, ki je dobil tudi enodnevno dirko Handzame Classic. “Imel sem srečo, saj so me decembra povabili na njihove priprave. Tam sem spoznal ekipo in tudi to, kako vse skupaj deluje. Je ena izmed največjih ekip na svetu. Ko so mi ponudili pogodbo, je nisem mogel zavrniti. V naslednjih letih se želim postopoma razvijati v pravega sprinterja, ” je dejal Halvorsen, zaenkrat še član moštva Joker Icopal. Podpisal je dveletno pogodbo do konca leta 2019.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ