Sky z novim strokovnjakom. Tokrat s triatlona!

Sky z novim strokovnjakom. Tokrat s triatlona!
15.11.2012 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu Sky so se po uspešnem sodelovanju s trenerjem plavalcev Timom Kerrisonom odločili, da nove "okrepitve" poiščejo izven kolesarstva. Pripeljali so Avstralca Shauna Stephensa.

Tim Kerrison je eden izmed najbolj zaslužnih strokovnjakov za uspehe kolesarjev Skyja v pretekli sezoni. Kerrison pa, zanimivo, ne prihaja iz kolesarstva, saj se je prej ukvarjal s treniranjem plavalcev in je potem svoje znanje uspešno prenesel v kolesarstvo. Zdaj očitno upajo, da bo podobno storila tudi njihova nova pridobitev 37-letni Avstralec Shaun Stephens, ki naj bi v ekipi tesno sodeloval prav s Kerrisonom.

Stephens je v kar štirih olimpijskih ciklusih sodeloval z avstralskimi atleti. Trenutno je glavni mož avstralskega Inštituta za šport in tratlon. Velja za enega izmed najboljših triatlonskih trenerjev na svetu, bil pa je tudi trener avstralske triatlonske odprave na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu. Stephens bo pri Skyju tako nadomestil tri trenerje, ki so odšli. To so bili De Jongh, Julich in Yates.

"Tega, da bom postal del Skyjevega programa, se že veselim. Z zanimanjem sem spremljal njihove izjemne predstave v zadnjih treh letih. Bil sem navdušen nad tem, kako so zbrali ekipo in vpeljali inovativne pristope v kolesarstvo," je v uradni izjavi za javnost dejal Stephens. Poudaril je še, da so prav različni pristopi strokovnjakov iz različnih disciplin Skyju v zadnjih letih prinesli prednost pred konkurenco: "Veselim se novih izzivov, ki jih bo prinesel zame nov šport."

Oglasil se je tudi prvi mož moštva Sky Dave Brailsford, ki je izrazil navdušenje nad tem, da so v ekipo uspeli pripeljati še enega strokovnjaka na področju treninga: "Shaunov prihod je nadaljevanje Skyjevega pridobivanja najboljših trenerjev in podpore na svetu. Pri tem pa se ne omejujemo zgolj na kolesarstvo. Ekipa je od prihoda Tima Kerrisona močno napredovala. On je prišel iz plavanja. Upamo, da nam bo Shaun pomagal, da bomo ohranili naše mesto najboljše kolesarske ekipe."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ