Sky zablestel na ekipnem kronometru, glavnina zaostala za skoraj 7 minut

Sky zablestel na ekipnem kronometru, glavnina zaostala za skoraj 7 minut
16.04.2013 AVTOR: D. Z.
Maxime Bouet je dobil prvo poletapo na dirki po Trentinu. Popoldanski ekipni kronometer je dobila ekipa Sky, medtem ko je vodstvo prevzel dopoldne drugi Josef Cerny.

A najprej k dopoldanskemu dogajanju. Prva etapa je potekala v Lienzu in okolci. Dolga je bila 128 kilometrov. Do odločilnega pobega je prišlo že po nekaj kilometrih dirkanja. V ospredju se je znašla skupina osmih kolesarjev. To so bili Bouet, Rodriguez, Cerny, Moyano, Gang Xu, Jacques Janse Van Rensburg, Pavel Kočekov  in Nicola Dal Santo.

Po 60 kilometrih dirkanja so imeli že skoraj devet minut prednosti pred glavnino, kjer so tempo narekovali kolesarji moštev Vini fantini in Androni Venezuela. A to ni bilo dovolj in ubežnikom je kmalu postalo jasno, da se bodo lahko udarili za zmago. Na edinem kategoriziranem vzponu, to je bil Iselsberg, ki se je končal na 115 kilometru, je napadel Michael Rodriguez. Na vrhu je imel 17 sekund prednosti pred Bouetom.

V spustu je prišlo do spremembe in v ospredju se je znašla skupinica treh kolesarjev. Bouet je ujel Rodrigueza, pridružil pa se jima je še Cerny. Sprint za zmago je dobil Bouet. »V zaključku smo bili trije in bil sem prepričan, da mi lahko uspe, saj sem v sprintih zelo dober. Zadnjo zmage sem dosegel pred več kot dvema letoma, « je dejal Bouet.

Drugo mesto je zasedel Josef Cerny, tretje pa Michael Rodriguez. Kolesarji, ki so na cilj pripeljali v glavnini so se z zaostankom skoraj sedmih minut udarili za deveto mesto. To je pripadlo Enricu Battaglinu. Gregor Gazvoda je bil 18.

Popoldanska ekipna vožnja na čas

Popoldne je bila na sporedu še 14 kilometrov dolga moštvena vožnja na čas, kjer so na svoj račun že prišla zvezdniška moštva. najhitrejši so bili kolesarji Skyja. Progo so premagali v 15 minutah in 20 sekundah.

Drugo mesto je zasedla Astana, kjer vozi Wigginsov največji konkurent Vincenzo Nibali. Italijan si je nabral 13 sekund zaostanka. Sledila so še moštva Lampre, Team NetApp-Endura, Bardiani-CSF Inox, Europcar … V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Čeh Josef Cerny. Bouet je zdaj drugi, tretji pa je Rodriguez.

Dirka po Trentinu, skupni vrstni red
1. Josef Cerny (češ) CCC Polsat-Polkowice
2. Maxime Bouet (Fra) Ag2r-La Mondiale 0:11
3. Michael Rodriguez (Kol) Colombia 0:16
4. Jacques Janse Van Rensburg (JAR) MTN Qhubeka 0:44
5. Pavel Kočetkov (Rus) Rusvelo 0:49

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ