Sky: Hvala in nasvidenje!

Sky: Hvala in nasvidenje!
31.12.2012 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu Sky so spet dokazali, da znajo z mediji in kolesarji. Ob koncu leta so se zahvalili kolesarjem, ki jih bodo s 1. januarjem zapustili.

»Moštvo Sky bi se rado zahvalilo kolesarjem za njihov prispevek k tej ekipi. Želimo jim veliko sreče v prihodnosti, « se glasi uradna izjava za javnost. Takih kolesarjev, ki so zapustili moštvo Sky, je kar devet. Sedem jih je moštvo zamenjalo, dva pa sta končala karieri.

Italijanski sprinter Davide Appollonio bo s 1. januarjem postal član moštva AG2R La Mondiale. Po zgolj enem letu v Skyju je Mark Cavendish predčasno prekinil pogodbo in se odselil v Omega Pharmo Quick Step, kjer naj bi imel na največjih dirkah spet samo njemu povsem podrejeno moštvo. V sezoni 2012 je Cavendish slavil 15 zmag, dobil je tudi tri etape na dirki po Franciji, kjer je bil še četrtič zapored najboljši tudi v Parizu.

Sky zapušča tudi domačin Alex Dowsett, ki je v ekipi vztrajal dve sezoni. Letos je postal državni prvak v vožnji na čas. Kariero bo nadaljeval v španskem Movistarju. Izkušeni kolesar za francosko-belgijske enodnevne klasike po tlakovanih cestah Juan Antonio Flecha. Španec je leta 2010 Sky privozil prvo zmago na eni izmed klasičnih preizkušenj. Zmagal je namreč na dirki Omloop Het Nieuwsblad. V sezoni 2013 bo vozil za Vacansoleil-DCM.

Šved Thomas Lofkvist je Sky zamenjal za švicarsko Prokontinentalno moštvu z velikimi ambicijami IAM Cycling. Sky je zapustil tudi Lars Petter Nordhaug, ki je zablestel z zmago na dirki Svetovnega koledarja v Montrealu. To je bila tudi stota zmaga za Sky. Nordhaug bo član nekdanjega Rabobanka. Moštvo se bo zdaj imenovalo Blanco Cycling. Zadnji mož, ki je zapustil Sky je bil Michael Rogers. Vest, da bo Bradleyja Wigginsa, Christopherja Froomea in preostale zapustil zaradi Alberta Contador je mnoge presenetila. Rogers je tako postal član danskega moštva Saxo Tinkoff  Bank.

»Ekipa se za njun prispevek zahvaljuje tudi Jeremyju Huntu in Michaelu Barryju, ki sta končala karieri, « pa so zahvaljevanje končali pri Skyju. A Britanci niso stali križem rok. Pripeljali so naslednje kolesarje: Ian Boswell, Dario Cataldo, Joseph Lloyd Dombrowski, Joshua Edmondson, Vasilij Kirijenka, David Lopez Garcia, Gabriel Rasch in Jonathan Tiernan Locke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ