Sky: Prihaja kar pet kolesarjev, tudi odkritje letošnjega Toura

Sky: Prihaja kar pet kolesarjev, tudi odkritje letošnjega Toura
01.10.2014 AVTOR: D. Z.
Nicolas Roche, Leopold Konig, Andy Fenn, Wouter Poels in Lars Petter Nordhaug. Peterica kolesarjev, ki bo v naslednji sezoni nastopala za Sky.

Konig za najtežje vzpone
Za moštvom Sky je vsekakor sezona, v kateri so si želeli doseči precej več. Na koncu je vtis z drugim mestom na Vuelti popravil Christopher Froome. Pa tudi svetovni prvak v kronometru Bradley Wiggins je dodal svoje. A dejstvo je, da v prvem delu sezone, predvsem pa na dirki po Franciji niso dosegli pričakovanih rezultatov. In za naslednje leto so se še okrepili.

S kar petimi kolesarji, ki naj bi svoje prispevali tako na klasikah kot na tritedenskih dirkah. Wiggins očitno ne bo več nastopal na tritedenskih dirkah, tako da so se pri Skyu hitro zatekli po novo okrepitev za take preizkušnje. Čeh Leopold Konig bo zapustil NetApp Enduro. 26-letnik je letošnji Tour de France končal na izjemnem sedmem mestu, medtem ko je na prvi tritedenski dirki v karieri, na lanski Vuelti zasedel deveto mesto. Vzhajajoča zvezda, torej, predvsem pa izvrsten hribolazec.

Prihaja član Tinkoff Saxa
»V karieri je odpeljal dve tritedenski dirki in na obeh je blestel. Je zelo nadarjen kolesar, dober tako na vzponih kot v kronometrih. Zato bo odličen dodatek ekipi. Veselimo se tesnejšega sodelovanja, tako da se bo lahko še razvil, « je pojasnil glavni mož ekipe Sky Dave Brailsford. Koning pa: »Zame je to posebna čast. Veseli me, da bom sodeloval z največjimi strokovnjaki in vozil ob tako nadarjenih kolesarjih. Osredotočiti se želim na to, da še izboljšam nastopanje na tritedenskih dirkah, in da se tako oddolžim za zaupanje. «

Če je Konig odpeljal samo dve največji dirki, pa jih je precej več odpeljal 30-letni Nicolas Roche. Kar 13. Prišel bo iz moštva, ki velja za največjega konkurenta, torej iz Tinkoff Saxa. »To je velika čast. Čutim, da se kot kolesar še vedno razvijam, zato je zdaj pravi čas, da prestopim v Sky in tako nadaljujem svojo pot navzgor, « je dejal letos še pomočnik Alberta Contadorja. »V ekipo bo prinesel neprecenljive izkušnje. Ima pravi karakter za nas in pričakujemo, da bo igral ključne vloge, « je nakup upravičil Brailsford.

Vrnitev Norvežana
Omenimo še, da iz moštva Omega Pharma Quick Step prihajata mlada kolesarje. Prvi je 24-letni Britanec Andrew Fenn, ki mu bolj ustrezajo klasike, drugi pa dve leti starejši Wout Poels. Gre za Nizozemca – to bo sploh prvi nizozemski kolesar v Skyu – ki je odličen na vzponi in med profesionalnimi kolesarji nastopa že šest let.

»Je zelo nadarjen in prepričan sem, da se lahko še izboljša in razvije. Posebno dober je na kratkih, strmih klancih in bo zelo dobra pridobitev, « je izbiro pojasnil Dave Brailsford. In omenimo še povratnika. Ker Edvald Boasson Hagen odhaja, so se pri Skyu odločili, da pripeljejo novega Norvežana. Vrača se Lar Petter Nordhaug, ki je za britansko moštvo vozil že tri leta. Tu je leta 2010 tudi začel profesionalno pot.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ