Skyev amortiziran Pinarello

Skyev amortiziran Pinarello
04.04.2015 AVTOR: D. Z.
Pri Pinarellu so tik pred dvema najpomembnejšima klasikama s tlakovanimi odseki predstavili okvir Dogma K8-S.

V nedeljo bo na sporedu že 99. dirka po Flandriji. Moštvo Sky, ki je v prejšnjih sezonah vse stavilo predvsem na etapne dirke, ima letos zelo konkurenčno moštvo tudi na klasikah. Odlično formo sta pokazala predvsem Ian Stannard in v zadnjem času izjemni Geraint Thomas. Njihov opremljevalec s kolesi Pinarello pa je tik pred dvema najpomembnejšima klasikama, ki potekata tudi po tlakovanih poteh predstavil nov model okvirja Pinarello Dogma K8-S.

Razvili so ga v sodelovanju z Jaguarjem. In, kaj je novega? Okvir se lahko pohvali z vzmetenjem na zadnjem delu kolesa. Tik nad zadnjimi vilicami. Več podatkov lahko dobite kar na priloženi infografiki, ki so jo objavili pri moštvu Sky. Okvir naj bi tehtal 990 gramov, kar je 130 gramov več kot Dogma F8. Pri Pinarellu pravijo, da naj bi tako amortizirano kolo vibracije, ki nastanejo ob vožnji po tlakovanih odsekih zmanjšalo kar za 50 odstotkov.

»Izgleda ravno tako dobro kot Dogma F8, takoj ko se usedeš na kolo pa občutiš razliko. Še posebej na tlakovcih, « je dejal Bradley Wiggins: »Na tlakovcih še nikoli nisem vozil česa podobnega. Tlakovci so najbolj ekstremen teren za kolesa. Občutek, aerodinamika, trdota in izboljšana amortizacija v zadnjem delu. To spremeni stvari v kolesarstvu. « Oba modela, Dogmo F8 in Dogmo K8-S naj bi Wiggins in Christian Knees preizkušala že marca, ko sta med drugim za trening odpeljala zadnjih 130 kilometrov klasike Pariz-Roubaix – še zadnjega velikega cilja Bradleyja Wigginsa na cestnih dirkah.

Značke: Cestno
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ