Skyev Marko Džalo razkriva: 15 vozil, 37 članov, posebne postelje za kolesarje in živčnost pred Pireneji!

Skyev Marko Džalo razkriva: 15 vozil, 37 članov, posebne postelje za kolesarje in živčnost pred Pireneji!
06.07.2013 AVTOR: D. Z.
Vsak dan oprati 15 vozil. Vsebina potnih vrečk. kaj na dirki počne 37 članov moštva? Posebne postelje za kolesarja ... in fotografije. Več skrivnosti pa v nadaljevanju!

Rahla živčnost pred prvimi pravimi vzponi
Kot smo že pisali je Marko Džalo športni terapevt pri Skyu. Z njegovo pomočjo bomo na tej dirki po Franciji spoznavali zakulisje v izjemnem Skyu. In Džalo se nam je oglasil tik pred začetkom tistih zares zahtevnih etap, ki bodo že dale nekatere odgovore na to, kdo se bo v nadaljevanju še lahko boril za končno zmago.

Med te favorite zagotovo spadata tudi Richie Porte, predvsem pa glavni mož Christopher Froome. »Pred prvimi resnimi vzponi se že čuti malce napetosti, saj se vsi zavedamo, da lahko Chris že v soboto obleče rumeno majico. Nas pa to pri delu ne ovira. Še vedno moramo poskrbeti za vse. Od A do Ž, « je priznal Marko Džalo.

Vsak dan operejo 15 vozil: Mehaniki zunanjost, maserji notranjost
»Glede na to, da imamo na dirki 15 vozil, je treba vsa ta vozila vsak dan oprati, posesati in počistiti smeti, tako da so za dirko kot nova. Mehaniki poskrbijo za zunanji videz, medtem ko smo maserji zadolženi za notranjost vozil, « je razkril Džalo.

Kasneje je še pojasnil, da gre, vsaj v primeru Skya za resnično obsežen projekt, v katerega je vpletenih kar precej ljudi. »Poleg devetih kolesarjev, zaradi katerih smo vsi sploh na dirki, in obsežnega voznega parka, je tu tudi 28 članov spremljevalne ekipe. Tudi za nas je treba poskrbeti, da nismo lačni ali žejni, « je še dejal Džalo.

Z Rožmanom zadolžena za pijačo, ostane še hrana ...
»Za hladno pijačo v avtomobilih posrkbiva z Davidom Rožmanom, medtem ko Christian in Peter vsak dan za vse člane ekipe naredita sendviče in v vrečke nasujeta sadje ter še kakšen čokoladni prboljšek za moralo, « je z nasmehom dodal Džalo.

A kljub vsemu je v nadaljevanju poudaril, da ne sme pozabiti niti na tiste ljudi, ki zares opravljajo zelo pomembne stvari, pa nanje le malokdo pomisli. Med etapo prav vsi le ne sledijo kolesarski karavani.

Posebne postelje in vsebina potnih vrečk
»To so sodelavci, ki se namesto na dirko odpravijo v naš naslednji hotel. Tam za vseh 37 članov ekipe uredijo sobe. V sobe pripeljejo kovčke, pripravijo masažne mize. Kolesarjem pripeljejo in posteljejo posebne postelje, vzglavnike ter odeje, tako da vsak dan spijo v isti postelji. «

In za vse skupaj je potrebna zares zelo dobra organizacija. Zgolj zato, da lahko kolesarji razmišljajo zgolj o dirkanju … Mimogrede, Džalo nam je še razkril, kaj se skriva v okrepni vrečki, ki jo kolesarji dobijo na okprenih postajah oziroma bifejih: »Noter so tri vrste gelov in dve vrsti energijskih ploščic. Temu dodamo še nekaj kosov potne hrane. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ