Skyev Marko Džalo razkriva: Še Elizejske poljane bodo rumene! (foto)

Skyev Marko Džalo razkriva: Še Elizejske poljane bodo rumene! (foto)
21.07.2013 AVTOR: D. Z.
"Celoten Tour je minil zelo hitro, vsaj zdi se mi tako. Kot, da smo še včeraj bili na Korziki, danes pa z rumeno majico že v Parizu," je rakril športni terapevt pri zmagovalnem Skyu Marko Džalo.

Zadnje dni vsi na trnih
Marko Džalo je član številne Skyeve ekipe, ki bo danes zvečer lahko proslavljala zasluženo zmago na dirki po Franciji. Njihov kolesar Christopher Froome je namreč veliki zmagovalec stote dirke po Franciji. In to je postal na izjemen način, saj je dobil tri etape in si v skupnem seštevku privozil več kot pet minut prednosti.

»Zadnje dni smo bili vsi na trnih. Nismo vedeli, ali nam bo uspelo, ali pa so etape vseeno pretežke. Glede na to, da smo izgubili dva pomembna kolesarja, nas je bilo najbolj strah, da ekipa ne bi zdržala pritiskov Movistarja in Saxo Tinkoffa, « je priznal Marko Džalo. A vse se je izteklo odlično.

Šampanjec je že na hladnem
Froome je bil preprosto najboljši in pravih slabosti sploh ni pokazal, pa tudi na ekipo se je lahko zanesel. »V pravem trenutku so začele delovati mašine nekaterih mož, ki so v začetku zatajili. Torej. Konec dober, vse dobro. Šampanjec je že na hladnem za večerno etapo do Elizejskih poljan, « je še pojasnil Džalo, medtem ko je bil še na startu zadnje etape v mestu Versailles.

»Avtomobile ravno lepijo v rumeno barvo, na startu pa nas čakajo še majice, izdelane posebej za to priložnost, « je še dodal član Skya in nam kmalu zatem že poslal fotografije. Res je. Sky bo spet blestel v rumenem. A ne bodo rumene samo majice in avtomobili. Povsem v rumenem bo tudi Christopher Froome.

Elizejske poljane osvetljene v rumeno
»Chris bo startal z rumenim kolesom, bidoni bodo tudi rumeni. Govori se, da bodo zvečer Elizejske poljane osvetljene v rumeno, čez pa naj bi letela reaktivna letala in naj bi obarvala nebo v barve francoske zastave, « je povedal Džalo.

Vsekakor se zvečer obeta pravi spektakel in tega se Džalo še kako zaveda: »Napovedi so kar spektakularne, tako kot se za stoto obletnico spodobi. Večera se že kar veselim. « Ob tej priložnosti lahko članom Skya tudi čestitamo za izjemno odpeljan Tour de France. Marku pa se zahvaljujemo za sodelovanje med dirko po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ