Skyev Marko Džalo razkriva: "Vsi smo trepetali in v glavah ustvarjali črn scenarij!"

Skyev Marko Džalo razkriva: "Vsi smo trepetali in v glavah ustvarjali črn scenarij!"
08.07.2013 AVTOR: D. Z.
Športni terapevt pri moštvu Sky Marko Džalo se nam je oglasil tik pred nedeljskim dolgim transferjem. Strnil je vtise po dveh zahtevnih pirenejskim etapah in prigarani rumeni majici.

"Pa smo jo dočakali"
»Pa smo jo dočakali. Rumeno majico, « je navdušen Džalo, ki je priznal, da se je pred sobotno etape – kasneje jo je Froome prepričljivo dobil – čutilo nervozo. »Vendar ne, ker bi nas bilo strah neuspeha, ampak zato, ker je bila, vsaj po mnenju medijev, zmaga v osmi etapi praktično že naša. In to se je res zgodilo. Chris in Richie sta z ogromno pomočjo ekipe deklasirala konkurenco, « se je z veseljem spominjal Marko Džalo.

A tudi kolesarji Skya so samo ljudje in to so jim nasprotniki dokazali naslednji dan, ko je Chris Froome že po dveh od petih vzponov v ospredju ostal sam. »Že naslednja etapa je pokazala, da je dirka dolga in da lahko v treh tednih hitro ostaneš prez vsega. Potem, ko je hitro ostal brez pomočnikov, je moral Chris vse napade konkurentov pokrivati sam. Več kot pol etape. S tem je izgubil ogromno energije. Vsi smo trepetali in v glavah že ustvarjali črn scenarij. A konec je bil dober. Froome je še vedno v rumenem, « je še razkril Džalo.

Ostali brez beloruske mašine
In, kot smo že poročali, je prav 9. etapa na dirki po Franciji v ekipi Sky terjala visok davek. Povsem je pogorel Richie Porte, ki je izgubil drugo mesto v skupnem seštevku, polega tega pa so: »Izgubili belorusko mašino. Tako kličemo Vasilija Kirijenko, ki je etapo končal dobro minuto za časovnim limitom. « A vse skupaj spominja na lansko dirko. Takrat sta sicer Wiggins in Froome vseskozi držala prvi dve mesti.

A, če to zanemarimo, se je lani dirka odvijala po podobnem scenariju. In, da se bo tako nadaljevala upajo tudi pri Skyu. »Nekakšen deja-vu. Tako se lanskega Toura spominjajo prisotni, « je potrdil Džalo, ki je lani na Touru bil z ekipo Argos Shimano, Skyu pa se je pridružil šele pred letošnjo sezono:

Tour 2012: Osma etapa, brez Belorusa in z rumeno majico ...
»Froome je oblekel rumeno majico v osmi etapi. Prav tako, kot lani Bradley. V prvem tednu so v množičnih padcih izgubili drugega Belorusa Konstantina Sivtsova, ki si je zlomil nogo. Mnogi ta dejstva že primerjajo z letošnjimi in upam, da bo tudi konec tak. A ni konec, dokler ni res konec. Dokler ne prečkajo cilja na Elizejskih poljanah. Do tja bo treba preliti še veliko znoja. Pripraviti še ogromno hrane in pijače, prevoziti še na stotine kilometrov in zmasirati še kar nekaj nog. «

Džala in preostale člane ekipe je v nedeljo po etapi čakal dolg transfer z juga na sever Francije. Kolesarji so pot premagali z letalom, preostali pa z avtobusi, avtomobili, avtodomi … Vseh sedemsto kilometrov. »Na srečo ne s kolesom, « se je še pred odhodom na pot pošallil Džalo in takrat še dodal: »Mi bomo kolesarjem sledili z vozili in jih dohiteli nekje sredi noči, ko bodo seveda že spali. « Kolesarji imajo v ponedeljek zaslužen prvi dan počitka.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ