Skyev Marko Džalo razriva: 160 plastenk dnevno in zasebno letalo z otoka!

Skyev Marko Džalo razriva: 160 plastenk dnevno in zasebno letalo z otoka!
02.07.2013 AVTOR: D. Z.
V moštvu Sky delajo štirje Slovenci. Na Touru so trije. Dva športna terapevta in mehanik. Mi smo za razkritje drobnih skrivnosti velikih mojstrov prosili športnega terapevta Marka Džala.

Stannard je težko hodil, kaj šele kolesaril
Marko Džalo in David Rožman pri Skyu na tem Touru opravljata vlogo športnih terapevtov. Džalo se je tej ekipi pridružil letos, potem ko je lani sodeloval z moštvom Argos Shimano. Na dirki po Franciji skrbi predvsem za Iana Stannarda in Petra Kennaugha. Med samo etapo pa mora, tako kot vsi preostali člani, priskočiti na pomoč vsej ekipi. In tudi veliki Sky ni imun na padce, posledično pa poškodbe.

Največ težav ima Geraint Thomas, medtem ko se s poškodbo ukvarja tudi Stannard. "Ian je imel nekaj težav po prvi etapi, saj si je v padcu poškodoval mišice spodnjega dela hrbta. To mu je povzročalo bolečine pri hoji, kaj šele na kolesu. A zdaj je iz dneva v dan bolje," je stanje pojasnil Marko Džalo. Po treh dneh na Korziki so kolesarji zdaj že na celini, a tudi Džalo je priznal, da je bila pot velik organizacijski zalogaj:

Korziko zapustili z zasebnim letalom
"Vse kovčke kolesarjev je bilo treba prepeljati v Nico. In to še pred njihovim prihodom v hotel, tako da smo dan začeli zelo zgodaj. Poleg tega smo morali pripraviti vse potrebno za 3. etapo. Po dirki smo morali vsa vozila spraviti na trajekt, ki je plul praktično celo noč." Džalo je še razkril, da so organizatorji vse kolesarje in po tri spremljevalce na ekipo na celino odpeljali z letalom.

Pri Skyu pa so lepo poskrbeli tudi za večino drugih v moštvu. "Nas je čakalo privatno letalo, tako da smo bili prikrajšani za nočno premetavanje na trajektu," je zadovoljno povedal Džalo, ki je po prihodu v Nico že moral opraviti še masažo, tako da se kratki noči ni mogel izogniti. A vseeno se vsi v ekipi počutijo odlično: "Vzdušje je zaenkrat super. Ni neke napetosti, ko bi mogoče pričakovali. Toda, dirka je še dolga."

Neverjetna količina hrane in pijače
Ker sta zadolžena za podobne naloge, Marko Džalo in David Rožman veliko časa preživita tudi skupaj: "Zadolžena sva za start, okrepno postajo in cilj, kar pomeni, da sva od začetka do konca etape skupaj v avtomobilu. Tako, da je kar zabavno." In oba skrbita za razdeljevanje hrane in pijače kolesarjem. Seveda tudi med samo dirko. Kolesarji zaradi vročine tudi pijače precej več porabijo.

Natančne številke niso znane, nam je pa Marko postregel z naslednjimi podatki: "Pijejo kar precej. Očitno se je končno začelo poletje. Z Davidom na dan napolniva okrog 160 bidonov. Po dirku pa jih v 'boxu' ostane bore malo. Christian in Peter za etapo pripravita kar zajetno količino riževih ploščic in ostale potne hrane. Vsega skupaj okrog tri kilograme na dan." Vsekakor se lahko že veselimo naslednjih javljanj iz zakulisja Skya.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ